IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NA AHIRET PRESELILA SADIKA MEHMEDOVIĆ, JOŠ JEDNA SREBRENIČKA MAJKA: SRCE NIJE MOGLO VIŠE IZDRŽATI…

Memorijalni centar Srebrenica saopćio je kako je preminula Sadika Mehmedović, majka Muhidina Mehmedovića, čiji su posmrtni ostaci ukopani na kolektivnoj dženazi 11. jula u Potočarima 2021.

Među 19 žrtava genocida koje su tad pronašle smiraj u mezarju Memorijalnog centra bio je i Sadikin maloljetni sin Muhidin.

– Fotografija nastala prošle godine 11. jula, u Potočarima. Na njoj je majka Sadika Mehmedović iz Paljevića, pored tabuta svog sedamnaestogodišnjeg Muhidina. Među 19 žrtava genocida koje su tad pronašle smiraj u mezarju Memorijalnog centra, bio je i Sadikin maloljetni sin Muhidin…

Nije dočekao svoj osamnaesti rođendan, a majka je dočekala da bar nekoliko njegovih kostiju spusti u mezar. Sadika je sinoć zauvijek napustila ovaj svijet, a mi se nadamo da je njena duša pronašla smiraj te da će je Uzvišeni spojiti sa njenim Muhidinom – navedeno je na Facebook stranici Memorijalnog centra.

Kako je za Hayat.ba kazala Šuhra Sinanović, predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac, Sadiku nije poznavala, ali jako žali zbog njene smrti.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Potresna ispovijest dr. LEJLE Ćeranić "OSTAVLJENI SMO DA UMREMO ZAJEDNO SA PACIJENTIMA...":

Meni je žao svih majki koje rano presele i koje ne dožive duboku starost. Vjerujem da je slomila njena tuga i bol nakon 26 godina, posebno već kad je ukopala svog sina. Srce je izdržalo još godinu dana i nije moglo više. To je sudbina mnogih majki…

Mogu da kažem, hvala Bogu da je pronašla koliko-toliko kostiju sina, i da je bar za ovih godinu dana imala gdje da ode da prouči Fatihu, na mezar svog sina koji je imao samo 17 godina. A ima ih koje nisu dočekale ni jednu jedinu kost da ukopaju od svojih najmilijih– kazala je Šuhra Sinanović.

izvor: agencije

SAMO DA NAM BUDE VEDRO! Očekuje nas fenomenalan NEBESKI SPEKTAKL!!!

Kiša takozvanih Perseida, odnosno meteorskih rojeva, specifična je po meteorima Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more