IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVROPSKO PRVENSTVO I KRAJ ZA FAVORITE: Šok u Berlinu, debakl Srbije, Italija ide na Francusku… (foto, video)

Jedan od favorita za osvajanje Eurobasketa i ekipa koja je grupnu fazu završila sa svih pet pobjeda, Srbija završila učešće već u osmini finala- ekipa Svetislava Pešića je izgubila od Italije 94: 86 doživjela, vjerovatno, jedan od najvećih poraza u posljednjih nekoliko godina…

BERLIN: Svijet, Sport, vijesti- nedelja, 11. IX… 19: 28… EVROPSKO PRVENSTVO I KRAJ ZA FAVORITE: Šok u Berlinu, debakl Srbije, Italija ide na Francusku… (foto, video)

Košarkaši Italije plasirali su se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što su večeras u Berlinu senzacionalno pobijedili favorizovanu Srbiju rezultatom 94: 86…

“Azuri” su prošle godine savladali Srbiju u Beogradu i spriječili je da ode u Tokio na Olimpijske igre, a večeras su raspršili san o zlatnoj medalji. Srbija je na Mundobasketu 2019. godine u četvrtfinalu izgubila od Argentine, potom nije ni išla u Tokio, a i večeras se u ranoj fazi takmičenja oprostila od medalje. Veliki krah selekcije koja je na prvenstvo došla sa najkorisnijim igračima NBA lige i fajnl- fora Eurolige- Nikolom Jokićem i Vasom Micićem.

Italijani su u posljednjoj dionici igrali kao u transu. Nisu pravili greške, popravili su znatno igru u odbrani pa su pred kraj utakmice često imali i 10 poena prednosti. Šokirani srbijanski košarkaši se nisu uspijevali vratiti u susret pa su tako kao prvi favoriti turnira već u osmini finala završili svoje takmičenje na Eurobasketu.

Čitaj još:   U RS- u KLJUČA: Širom Banje Luke bilbordi "Samostalnost", Čavić upozorava na SUKOB SRBA I SRBA...

Srbija je imala kontrolu igre i blago vodstvo do sredine treće četvrtine kada je zbog druge tehničke greške isključen selektor Italije Gianmarco Pozzecco, koji je prije izlaska iz dvorane pojedinačno grlio sve svoje košarkaše, a potom pozdravio i sve na klupi srbijanskog tima, da bi u suzama napustio dvoranu.

To je dalo dodatni motiv košarkašima Italije koji su gubili s pet poena, a onda sredinom četvrte četvrtine došli i do deset poena prednosti. Meč je završen rezultatom Italija– Srbija 94: 86 (20: 28, 25 :23, 21: 17 i 28: 18).

Iako je svrstavana među favorite za medalje, Srbija je večeras okončala nastup na Erobasketu, a Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

BONUS VIDEO: Navijači Srbije Pred Meč sa Italijom u Berlinu| Eurobasket 2022| SPORT KLUB KOŠARKA

Najbolji u selekciji Italije bio je Marco Spissu s 22 poena i šest asistencija, dok je Nicolo Melli imao 21 poen i šest skokova. Nikola Jokić je kod Srbije imao 32 poena i 13 skokova, a Vasilije Micić je ubacio 16 poena uz osam asistencija.

Italija će u četvrtfinalu Eurobasketa igrati protiv selekcije Francuske koja je jučer izbacila Tursku.

U preostalim parovima četvrtfinala će se igrati dueli Španija– Finska, Slovenija– Poljska i Njemačka protiv pobjednika večerašnjeg preostalog meča osmine finala između Grčke i Češke.

Čitaj još:   HAOS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Lionel MESSI OTKRIO TAJNU GOLMANA VATRENIH: Dominik Livaković ima jedan trik, pročitao sam ga... (foto, video)

Bonus video: EUROBASKET 2022. SRBIJA vs ITALIJA

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more