IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U RS- u KLJUČA: Širom Banje Luke bilbordi “Samostalnost”, Čavić upozorava na SUKOB SRBA I SRBA…

U Republici Srpskoj ključa, posebno nakon odluke Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine da se obavi kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske

S jedne strane je SNSD sa koalicionim partnerima, a sa druge su SDS i PDP.

Širom Banje Luke osvanuli su bilbordi udruženja Veterana Republike Srpske na kojima piše “Samostalnost”. Ovaj potez dolazi u trenucima velikih tenzija u kojima opozicija pokušava osporiti svoj izborni poraz, a pobjedu Milorada Dodika.

Sam Dodik najavio je prije dva dana otvaranje puta ka nezavisnosti RS-a, a nakon što je CIK donio odluku o ponovnom brojanju.

– Opozicija je skočila s pričom kako je narodna volja pokradena. Ovo oni vide kao neku malu pobjedu, ali vidjet ćemo. Kako je sve uredno na ostala tri nivoa, a jedino nije uredu izbor za predsjednika Republike Srpske. Republika Srpska će ostati mirna i stabilna.

Zna se ko je pobjednik izbora, ali mi je u jednu ruku i drago što su ovakvom odlukom ubrzali naš put ka nezavisnosti – kazao je lider SNSD-a.

Čitaj još:   IRAN, ŠOKIRAO SVIJET: Razvio PVO za obaranje krstarećih i balističkih raketa na 400 km (video)

Bivši predsjednik RS-a i lider NDP-a Dragan Čavić, koji je u koaliciji sa Miloradom Dodikom, upozorio je za RTRS da mu sve miriše na 1997. godinu i tadašnje događaje u RS-u.

– U RS-u je moguća teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona – rekao je on…

izvor: faktor.ba