IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BERLIN- VELIKA SENZACIJA NA EUROBASKETU: DONČIĆ PAKUJE KOFERE, SLOVENCI IDU KUĆI…(foto, video)

Košarkaši Poljske ostvarili su senzacionalan plasman u polufinale Eurobasketa, nakon što su u dvostrukom preokretu savladali aktuelnog prvaka Evrope, Sloveniju rezultatom 90: 87…

BERLIN: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 14. IX… 22: 28… BERLIN- VELIKA SENZACIJA NA EUROBASKETU: DONČIĆ PAKUJE KOFERE, SLOVENCI IDU KUĆI…(foto, video)

Poljaci su u prvoj četvrtini zaigrali sjajno u napadu. U prvih deset minuta briljirali su Ponitka i Sokolowski, koji su sjajno otvorili meč. Slovenci su držali korak, ali su igrali dosta slabo u odbrani i na kraju prve dionice dozvolili da im Poljaci ubace 29 poena, te iz prve četvrtine izašli sa tri poena prednosti.

U drugoj dionici Slovence je stalo faktički sve. Ni Dončić, ni bilo ko od njegovih saigrača nisu mogli pogoditi protivnički koš, dok su Poljaci zadržali efikasnost, a upravo u drugoj četvrtini su napravili veliku prednost i na odmor otišli pri rezultatu 58: 39, a razlika u prvom poluvremenu je u jednom trenutku iznosila i više od 20 poena

Čitaj još:   SEKSI FOTOGRAFIJE ZANOSNE NAČELNICE OPŠTINE- PONOVO DIŽU PRITISAK MUŠKARCIMA: Pokazala ČIM RASPOLAŽE, bujne grudi mame NA GRIJEH... (foto)

Dončić je bio neprepoznatljiv u prvih 20 minuta. Šutirao je slabih 3/9 iz igre i skupio devet poena, četiri skoka i četiri asistencije, dok je jedini raspoloženi Slovenac bio Vlatko Čančar sa 14 ubačaja. Poljaci su, s druge strane imali Ponitku i Sokolowskog, koji su imali 16, odnosno 13 poena.

Drugo poluvrijeme Slovenci su otvorili serijom 5: 0. Do polovine treće četvrtine Slovenija je smanjila zaostatak na šest poena (54: 60), a Poljaci su ti koji su ušli u šutersku krizu. Pred kraj treće četvrtine prednost Poljaka se u potpunosti istopila, a Slovenija je ponovo bila u igri.

BONUS VIDEO: Ludilo: Slovenija Nadoknadila – 23, pa Ispala od Poljske | Eurobasket 2022| SPORT KLUB KOŠARKA

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more