IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: Na neki način maligan uticaj Vučića na Crnu Goru, ali prenaglašen… (foto, video)

U Budvi danas, u organizaciji Atlantskog Saveza Crne Gore, počeo je 12. bezbjednosni 2BS Forum u čijem će fokusu, kako je najavljeno, biti budućnost i bezbjednost Zapadnog Balkana, kao i uloga i značaj NATO-a.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da “kada ste izvršna vlast ne možete sve da popravite odma”.

“Politička stabilnost ne znači da ima manje korupcije. Da je tako bilo Crna Gora ne bi imala korupciju u ovom trenutku 2020. To je dugoročan proces transformacije društva od onoga što su naše matrice ponašanja do onoga što je sticanje velikog bogatsva na ilegalan način”, dodao je on…

“Maligan uticaj Vučića na Crnu Goru”

Kazao je da “srpski nacionalizam postoji” i da je “ukorijenjen u Crnoj Gori”.

“Postoji stotinama godina. To je dio istorije. Da li imaju političke ciljeve u Crnoj Gori, naravno da ih imaju”, kazao je Abazović.

Gvoreći o malignom uticaju Srbije, Abazović je kazao da postoje političke opcije koje su bliske strukturama u Srbiji.

Odgovarajući na pitanje da li je maligan uticaj predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Abazović odgovara da jeste na neki način.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 13. novembar 2018. godine

“Ako gledamo situaciju u medijima, treba da budemo zabrinuti. Gro medija smo prodali i u vlasništvu su Srbije… Da bi mogli tome da se odupremo, treba da jačamo institucije sistema… Mislim da je njegov (Vučićev) uticaj u Crnoj Gori prenaglašen.

Mislim da Crna Gora suvereno donosi svoje odluke i da postoje politički subjekti koji su mu blsiki  koji su mu favoriti i toga se nećemo osloboditi. Unutar svog političkog bića imamo ljudi koji su mnogo maligniji za Crnu Goru nego što je to bilo koji predsjednik na svijetu. Ne račinam Vladimira Putina”, kazao je Abazović.

O napadima na medije, Abazović je pitao novinara “da li podržava ekstremne sadržaje u medijima”.

“Pitam Vas da li podržavate da imamo sadržaje koji podstiču vjersku, nacionalnu mržnju, netačne informacije, sadržaje koji šire ektremizam. Ja ne podržavam”, rekao je Abazović.

izvor: cdm.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more