IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAŠA Zeković: UŽAS Policijski službenik pjeva četničke pjesme i veliča Pavla Đurišića… (foto, video)

Aktivista za ljudska prava i član Centralnog savjeta Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković uputio je hitnu inicijativu ministru unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filipu Adžiću zbog snimka, koji je na društvenim mrežama postao viralan, na kom se vidi da policijski službenik angažovan u Sektoru granične policije u Nikšiću Miljan Vuković na jednom svadbenom veselju pjeva četničke pjesme.

“Nekoliko je snimaka u pitanju, a mi vam dostavljamo onaj na kojem se veliča Pavle Đurišić, za kojeg zvanična dokumenta ukazuju da je najveći ratni zločinac na prostoru Crne Gore”, naveo je Zeković u inicijativi u ime GI “21. maj”.

Iako se, kako dodaje, radi o privatnom svadbenom veselju, njemu je prisustvovalo više desetina zvanica, a brojne osobe su, zbog sjećanja, uradile i video zapise muzičkih sadržaja koji su postali i javni.

“Policijski službenik je dužan da se i kada nije na dužnosti ponaša na način da ne naruši svoj i ugled Policije u cjelini, da bude politički neutralan i ne smije iznositi svoja politička, niti druga uvjerenja i stavove kojima može izazvati mržnju ili netrpeljivost po bilo kojem osnovu. U ovoj situaciji kršenje odredbi Kodeksa policijske etike je očigledno”, ocijenio je Zeković.

Čitaj još:   DINKO Gruhonjić: Hajka na ANDREJA Nikolaidisa, BOBANA Batrićevića i mene dio je istog scenarija iza kojeg stoje zvanični i crkveni Beograd... (foto)

Moli Adžića da naloži pokretanje odgovarajućeg postupka zbog neupitnog primjera kršenja etičkih vrijednosti crnogorske policije.

“Starješinama Uprave policije i Sektora granične policije, kao i članovima Etičkog odbora Uprave policije, preporučujemo tekst dr Radoja Pajovića, našeg uglednog i priznatog istoričara, kako bi razumijeli suštinu primjedbe zašto je veličanje i slavljenje Pavla Đurišića neosnovano i pogrešno, društveno neprihvatljivo i nemoralno”, naveo je Zeković i atačovao tekstove o ovom ratnom zločincu… 

“Zločini Pavla Đurišića nad muslimanima” i “Osnovni podaci o zločinima Pavla Đurišića – Dr Radoje Pajović”.

Dr Pajović je, ističe, objavio i knjigu, isključivo zasnovanu na zvaničnim dokumentima, “Pavle Đurišić” koju je objavio “Grafo Crna Gora” (2005).

“Predlažemo da razmotrite mogućnost da se nabavi ova knjiga ili omogući njen reprint kako bi policijskim službenicima, u svim organizacionim jedinicima i stranicama policije, postala dostupna relevantna i pouzdana građa o ovom ratnom zločincu”, kazao je Zeković i dodao da mole za povratnu informaciju o preduzetim radnjama.

Čitaj još:   ČUDO i Sretne vijesti stigle su iz Hataya: Hakana Yasinoglua (45) spašen ispod ruševine 278 sati nakon zemljotresa... (foto, video)

BONUS VIDEO: DuŠan Marković pjeva igumanu četničke pjesme

izvor: analitika.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more