IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVA I UŽIVANJE NA BOSFORU: FENER tim Žorža Žezusa postaje jedan od najzabavnijih u evropskom fudbalu… (foto, video)

Taj ludi turski fudbal, taj poludjeli Žezusov Fener… Tri puta je Fener vodio, jednom gubio i na kraju slomio otpor Karagumurka golom u 95. minutu– 5: 4!

ISTANBUL: Svijet, Sport Zanimljivosti, vijestri, ponedeljak, 10 X- 00: 54…  STRAVA I UŽIVANJE NA BOSFORU: FENER tim Žorža Žezusa postaje jedan od najzabavnijih u evropskom fudbalu… (foto, video)

Ekipa Žorža Žezusa postaje jedna od najzabavnijih u evropskom fudbalu…

Taj ludi turski fudbal, taj ludi Žezusov Fener…

Kakvo veče na Šukru Saračoglu stadionu na aziskoj stranu u Istanbulu i kakva pobjeda Fenerbahčea! Tri puta je Fener vodio, jednom gubio i na kraju slomio otpor Karagumurka golom u 95. minutu– 5: 4! Meč sezone za sada u turskom fudbalu gdje smo navikli na lude preokrete i završnice..

Od dolaska Žorža Žezusa na klupu, Fenerbahče na 17 mečeva ima samo dva poraza: Onaj od kijevskog Dinama poslije produžetaka u kvalifikacijama za Ligu šampiona i još jedan u ligi od Konje.

VELIKI GIGANT KAKAV JE DANAS FENERBAHČE Zabilježio je 10 pobjeda od kojih su neke bili vatromet golova kao protiv Alanje (5: 0), Kasimpaše (6: 0), Adane (4: 2), a bilo je i vatrenih remija poput onog protiv Umranija (3: 3). Ipak, ovo večeras je premašilo sve dosadašnje Fenerove lude utakmice.

Nakon pobjede u Ligi Evrope u četvrtak, Portugalac je zadržao formaciju ali promijenio dvojicu napadača i dao priliku Valensiji i Žoao Pedru u špicu. Andrea Pirlo na drugoj strani ostavio najboljeg strelca Dijanja na klupi…

Sjajno je Fener počeo meč i poslije desetak minuta poveo golom Krespa sa 20 metara, je potom proradio Pirlov zemljak Fabio Borini. Izjednačio je u 16. minutu poslije dobrog prodora bivšeg saigrača iz Verone Ebrime Kolija, a osam minuta kasnije namestio gol Žanu Kuasiju za preokret. Počelo je kidanje živaca Fenerovih navijača kojih je bilo u Areni 55.000 hiljada uvijek napunjenog stadiona Šukru Saracoglu…

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 8. oktobar 2021. godine...

Žuto- modri su izjednačili vrlo brzo poslije centaršuta Linkolna koji je Ener Valensija glavom pretvorio u 2: 2, a Ekvadorac je u finišu poluvremena mogao i do drugog gola ali je ovoga puta njegov udarac glavom zaustavila stativa…

Bivši Fenerbahčeov defanzivac Džaner Erkin je poslije sat vremena igre skrivio penal koji je odmah on a to je Valensija pretvorio u novo vođstvo Fenera. Ali opet je došao red na Borinija. Bivši napadač Liverpula, Čelsija, Milana i brojnih klubova je pogodio iz penala koji je sam iznudio.

Ni tu nije kraj. Ni drame, ni udaraca sa bijele tačke. Valensija je upisao het- trik poslije igranja rukom gostujućeg defanzivca.

Andrea Pirlo je reagovao izmjenama i uveo iskusnog Stivena Kokera i mladog Buraka Kapačaka a i koji u Karagumruku igra kao pozajmljen igrač Fenera.

I upravo je Kapačak pogodio mrežu matičnog kluba poslije greške Salaja. Nije se radovao ali je to bila slaba utjeha domaćim navijačima koji su mislili da više nema snage u Žezusovim momcima za još jedan napor i gol…

Portugalac je bacio poslednjeg aduta u vatru, ušao je Miši Batšuaji i u 95. minutu nevjerovatno lako pobjegao Dreševiću i Erkinu koji kao da su ga pustili da postigne gol…

Feener je na četvrto mjesto ali sa bodom manje i utakmicom manje od tri tima koji dijele prvo mesto. Pirlov Karagumruk je sa druge strane najveće razočaranje sezone, ima i to samo šest bodova iz osam utakmica i Italijanu se skoro izvijesno sprema otkaz.

Čitaj još:   Zima se predomislila: Vremenska prognoza do četvrtka, dnevna od 12 do 18°C... (foto)

TURSKA SuperLig- IX. KOLO

Petak

Gazijantep– Adana Demir 1: 1 (0: 0)

/Marković 69– Asombalonga 60/

Subota

Istanbul- Ankaragudžu 1: 2 (0: 1)

/Etemi 55- Kilinc 16, Sove 90+ 1/

Antalija- Konjaspo 1: 1 (0: 0)

/Fernando 51- Kalvo 90+ 6/

Giresun- Bešiktaš 0: 1 (0: 1)

/Sanudž 34/

Nedelja

Umranije- Kajseri 2: 2 (0: 1)

/Najir 48, Glumac 59- Kardozo 25, Mensa 64/

Hatay- Alanjasor 1: 0 (0: 0)

/Oksuz 72/

Fenerbahče- Karagumruk 5: 4 (2: 2)

/Krespo 9, Valensija 28, 62 penal, 73 penal, Batšuaji 90+5 – Borini 16, 66 penal, Kuasi 24, Kapačak 83/

Ponedeljak

19.00: Bašakšehir- Sivas

19.00: Trabzon-Kasimpaša

izvor iBalkan.net/ Sportklub.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more