IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CURE DETALJI TUČE U CENTRU SARAJEVA: Elvir Sejfić ubio muškarca, pa automobilom jurio za Planjom… (foto)

ELVIR Sejfić je Planjinog prijatelja napao u blizini pijace Markale gdje ga je nekoliko puta izbo nožem, dok je Planja uspio pobjeći…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, utorak, 11- X- 00: 54… CURE DETALJI TUČE U CENTRU SARAJEVA: Elvir Sejfić ubio muškarca, pa automobilom jurio za Planjom… (foto)

Pripadnici MUP- a Kantona Sarajeva uhapsili su Elvira Sejfića koji je večeras nožem ubio jednu osobu i teško ranio Sulju Planju poznatijeg kao Suljo Domac u centru Sarajeva.

Kako saznaje “Oslobođenje” iz pouzdanih izvora, Planja i osoba koja je večeras ubijena već neko vrijeme su maltretirali Sejfića. Otimali su mu novac, prijetili i zastrašivali ga i to je, za sada, navedeno kao glavni motiv za večerašnji napad.

Sejfić je Planjinog prijatelja napao u blizini pijace Markale gdje ga je nekoliko puta izbo nožem, dok je Planja uspio pobjeći. 

Čitaj još:   SARAJEVO: Bitku s koronom izgubio još jedan ugledni ljekar, čija je kćerka po drugi put... (foto)

Nakon toga, kako saznaje sarajevski list, Sejfić je automobilom krenuo za Planjom te ga je sustigao u blizini Velikog parka u Sarajevu gdje mu je nožem zadao više ubodnih rana. Portal “Avaz” navodi kako je Planjo izboden čak sedam puta, te da mu se u bolnici bore za život.

Podsjećamo, osoba inicijala M.H. preminula je uslijed zadobijenih povreda, dok je Suljo Planjo teško ranjen prebačen u bolnicu gdje mu se ljekari bore za život.

BONUS VIDEO: Dnevnik- Cijela Emisija- 10.10.2022

IZVOR (sb)