IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ARGENTINA DOPUTOVALA U KATAR: Argentinci, smješteni u studentskom domu umjesto luksuznog hotela, razlog je za nevjerovati… (foto, video)

NACIONALNI TIM Argentine će biti smještena u studentskom domu umjesto luksuznog hotela, razlog je nevjerovatan…

KATAR- ABU DABI: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 17- XI- 19: 24… ARGENTINA DOPUTOVALA U KATAR: Argentinci, smješteni u studentskom domu umjesto luksuznog hotela, razlog je za nevjerovati… (foto, video)

Lionel Messi i njegovi argentinski saigrači odlučili su da ne žele biti smješteni u luksuznom hotelu s pet zvjezdica tokom SP- a u Kataru, a umjesto toga boravit će u studentskom domu, sve kako bi mogli uživati ​​u tradicionalnom roštilju.

Kako prenosi Daiyl Mail, argentinski tim stigao je u Dohu u ranim jutarnjim satima u četvrtak, ali za razliku od svojih rivala koji odsjedaju u nekim od najluksuznijih hotela u gradu, Argentinci su se uputili “skromniji” smještaj u studentskim domovima Univerziteta u Kataru.

Iznenađujuća odluka da odsjednu tamo donesena je nakon što su argentinski nogometni zvaničnici odlučili da će im prostrani kampus omogućiti da organizuju “slatke asadoe” – tradicionalne roštilje koji su jedan od kulinarskih užitaka u toj južnoameričkoj zemlji.

U sklopu univerziteta izgrađena je posebna zona za roštilj “asado”, što će Mesiju i njegovim prijateljima omogućiti da uživaju u raznim, uglavnom goveđim odrescima i kobasicama, koje će se pripremati na tradicionalan argentinski način.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Proruski DF vodi glavnu riječ, u vlasti, zato pada podrška NATO- u... (foto)

Ovo jelo je obično praćeno jednostavnom salatom i vinom, iako će Messi i saigrači vjerovatno imati stroga naređenja da ne pretjeruju s pićem.

Govedina iz južnoameričke zemlje koja se smatra najboljom na svijetu također je prebačena u Katar za potrebe reprezentacije Argentine, koja je među favoritima Svjetskog prvenstva. Poseban asado kuhar će također biti pri ruci nogometašima kako bi osigurao da se kuha baš onako kao u Argentini.

BONUS VIDEO: Koliko novca treba za put u Katar? Pogledajte ko ide iz BiH!

Dio kampusa Univerziteta u Kataru u kojem se nalazi argentinski tim sastoji se od 90 soba, sadrži najmodernije sportske objekte, olimpijski bazen i vlastiti nogometni stadion kapaciteta 10.000 ljudi.

Smješten na periferiji Dohe, smatra se jednim od vodećih univerziteta u regionu i osnovan je 1973. godine.

Čitaj još:   KAD IZAĐU VAN ZADRUGE: Edisu će biti jedna od četiri žene, vjenčaće se udžamiji, Dragana se povjerila"Lepom Mići",misli da ih ne snimaju (foto i video)

Argentina će igrati u grupi C zajedno s Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

BONUS VIDEO: ARGENTINA Official Squad FIFA World Cup Qatar 2022 | Argentina World Cup Squad Qatar 2022

IZVOR agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more