IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Nikolić: Proruski DF vodi glavnu riječ, u vlasti, zato pada podrška NATO- u… (foto)

Ova parlamentarna većina, kao i one dvije koje su joj prethodile, od 2020. do danas, tendenciozno guraju Crnu Goru što dalje od Evropske unije, iako su im puna usta priča o Evropi, poručio je portparol Demokratske partije socijalista Miloš Nikolić.

“Najnoviji incident na sjednici POSP- a u Strazburu,kada su svi poslanici vlasti glasali suprotno evropskoj politici i stratešim ciljevima države, pokazao je kakva je zaista politika vladajuće većine”, kazao je on.

Kako je dodao, činjenica da “nijedan poslanik iz korpusa vladajućih stranaka nije smio da glasa protiv predloga koji je iznio poslanik partije Milana Kneževića, kojim se dovode u pitanje sankcije Rusiji zbog napada na Ukrajinu i posvećenosti Crne Gore obavezama koje ima kao članica NATO, pokazuje da je politika bivšeg DF ona koju slijedi parlamentarna većina”.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: DPS neće dozvoliti potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC koji je suprotan interesima CRNE GORE

“Posljedica takve, antizapadne, proruske politike, skrivene iza lažnog zalaganja za Evropu dovela je i do toga da je ove godine podrška građana NATO savezu, 12 posto manja nego prethodne.

Sve ove činjenice ukazuju da je dominantna politika vlasti ona koju zastupaju partije bivšeg Demokratskog fronta, a koja je institucionalno zauzela pozicije u svim strukturama. Svi ostali politički subjekti u vlasti samo su dekor toj nazadnoj politici, što su i pokazali u Strazburu”, zaključio je on.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more