IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Suzana Pribilović: DRITANOV ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale…

Ministar u oborenoj Vladi Dritana Abazovića– Dragoslav Šćekić, pokazao je svojim današnjim nastupom da ne vlada osnovnim pravnim terminima, ocijenila je poslanika Demorkatske partije socijalista (DPS) Suzana Pribilović.

“Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade – i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježeno.

Nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u Parlamentu baš kao što ova izjava i pokazuje zbog čega se nekada perspektivni Šćekić sveo na vjernog slugu Dritana Abazovića”, navela je poslanica DPS- a.

Ipak Šćekiću, navodi ona, da razjasnimo “osnovne pravne pojmove”.

“Vlada čiji ste ministar je pala a u Ustavom predviđenom roku nije konstituisana nova većina koja bi izabrala mandatara…

Čitaj još:   JEZIVO: KRENUO DA UBIJE DJECU, SUPRUGU I MAJKU, Ispalio 3 metka u ženu...

Dakle, niti je moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize koju ste stvorili Vi i vaši koalicioni partneri. I oni će se desiti veoma brzo, koliki god to panični strah izazivalo kod Vas zbog izvjesnog ostanka ispod cenzusa i time kraja karijere– kako za Vas tako i za partiju kojoj pripadate”, zaključila je Pribilović.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more