IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

,,Vatreni” žele li novu dramu protiv savršenog tima BRAZILA… (foto, video)

Hrvatska i Brazil igraju prvo četvrtfinale Mundijala u Kataru…

DOHA: Svijet, port, vijesti, petak, 09- XII- 10- 44… ,,Vatreni” žele li novu dramu protiv savršenog tima BRAZILA… (foto, video)

Hrvatska i Brazil otvoriće četvrtfinalnu seriju Mundijala– aktuelni viceprvak svijeta i jedan od glavnih pretendenata na tron sudariće se danas od 16 časova na stadionu ,,Edukejšn siti“ u Dohi.

,,Vatreni“ su prolaz među osam izborili penal ruletom protiv Japana, dok je ,,selesao“ nakon ubjedljivog izdanja protiv Južne Koroje (4:1) ostatku turnira poslao moćnu poruku– spremnost da ide na šestu planetarnu titulu.

Manje-više jasno je kojih će 11 na teren poslati Zlatko Dalić, ali dilema je na koji će način pokušati da zaustavi snažnog protivnika.

Novinari ESPN, Gabrijele Markoti i Sem Borden, u analizi meča za svoj medij pokušali su da ponude odgovor.

– Selektor Hrvatske zna da u vezi ima Brozovića, Kovačića i Modrića, iskusni trio sposoban da drži loptu i tjera rivala da ga lovi. Nijedna od ekipa koje su igrale protiv Brazila nije pokušala da igra na posjed, a to je upravo jedan put do trijumfa. Drugi hrvatski put do polufinala podrazumijeva produžetke i penale. Hrvatska vas možda neće uvijek pobijediti, ali će vas sigurno dovesti do same granice: fizički, psihički i emocionalno– smatraju Markoti i Borden.

,,Vatreni“ vole dramu

Hrvatskoj nije strana drama na najvišem nivou. Čvrst tim, koji primi udarac i uzvrati jače, spreman da izgara više od 120 minuta, pun kvaliteta i iskustva, ali i potentne mladosti. Fudbalski – Roki Balboa.

,,Vatreni“ su igrali produžetke čak u sedam od posljednjih osam nokaut mečeva na velikim turnirima, ako se gleda od 1998. godine kada su bili treći na svom prvom Svjetskom prvenstvu.

Dalićeva ekipa posebno se specijalizovala za polučasovni dodatak i jedanaesterce na prethodnom Mundijalu u Rusiji, gdje je u finalu izgubila od Francuske.

U Kataru nije baš imala sreće sa žrijebom, jer u četvrtfinalu ide pravo na ,,karioke“ od kojih je gubila na ovakvim takmičenjima u Njemačkoj i Brazilu– 2006. odnosno 2014.

Ni u dvije prijateljske utakmice Hrvatska nije imala priliku da se raduje protiv ,,selesaa“.

Čitaj još:   DRITAN Abazović i ZDRAVKO Krivokapić, prijavili imovinu: DRITAN uštedio 26.000 eura, Krivokapić dobio stan od UCG, a nešto su stekli i na poklon... (foto)

– Brazil je najmoćnija reprezentacija na SP. Imaju kvalitet, širinu ekipe, to je zastrašujuće. Očekuje nas veliki ispit protiv ekipe koja voli da se nadigrava. Moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo razloga da se plašimo, moramo da uđemo sa puno vjere i samopouzdanja. Možda se prerano sastajemo, bilo bi bolje da je finale– kazao je Dalić.

Po svim prognozama, ,,karioke“ su apsolutni favorit. Ipak, u fudbalu takva uloga često ne znači ništa.

– Čeka nas možda i najveća utakmica na turniru. Prema prikazanoj igri s pravom ih svrstavaju među favorite. Mi smo napravili veliku stvar plasmanom u četvrtfinale, ali želimo više. Moramo da damo maksimum, budemo pravi i onda imamo šansu. Ne zadovoljavamo se dolaskom među osam najboljih. Imamo snagu, vjerujemo u sebe i tako ćemo se postaviti na terenu – rekao je vezista Luka Modrić.

Gol– osjećaj radosti…

Brazilski štih i razmetljivost na koje su fanovi širom svijeta navikli kada gledaju petostruke svjetske šampione bili su prikazani u poneđeljak, dok su Titeovi izabranici deklasirali Južnu Koreju.

,,Selesao“ je u prvih 36 minuta postigao četiri gola i zabavljao se na terenu, s tim što je do kraja promašio nekoliko izglednih šansi.

Akrobatska egzekucija Rišarlisona u grupnoj fazi konkuriše za gol godine, ali u prošlom meču potpisao je još jedan pogodak koji je stigao kao plod izuzetne timske akcije.

Bio je to, zapravo, gol koji oličava brazilski fudbal i dokazuje zašto ,,karioke“ imaju sve što je potrebno da idu do ,,boginje“ u Kataru.

Brazil je učesnik sedmog uzastopnog četvrtfinala na Mundijalima, ali će biti oprezan zbog svog nedavnog rekorda u ovoj fazi takmičenja.

Južnoamerička selekcija ispala je na tri od posljednja četiri Svjetska prvenstva kada je bila akter četvrtfinala, a gubila je od evropskog trija – Francuske, Holandije i Belgije, 2006, 2010. i 2018. godine.

Otkada je savladao Njemačku u finalu 2002. godine, Brazil je poražen u svakom od prethodnih pet nokaut mečeva od nacija sa Starog kontinenta. Međutim, nikada nije gubio od Hrvatske sa kojom se sastao četiri puta.

Čitaj još:   VRAĆAJU SE TROPSKE VRUĆINE: Vrijeme narednih nekoliko dana... (foto)

Krilni napadač Žunior Vinisijus vjeruje u polufinale i mnogo ne mari za glasne kritike istaknutih analitičara koji igračima zamjeraju na neobičnim proslavama golova.

U tome je prednjačio nekadašnji as Mančester junajteda – Roj Kin.

– Neki vole da se žale kada vide sreću drugih ljudi, a mi Brazilci smo radosni narod. To će mnogima uvijek smetati. Gol je najvažniji trenutak u fudbalu. Osjećaj je još posebniji kada zatresete mrežu na Mundijalu, pa je to momenat radosti ne samo za nas igrače, već za cijelu našu zemlju…

Spremili smo još mnogo proslava, a na nama je da nastavimo da igramo bolje, pobjeđujemo i zadržimo svoj proces sreće. Biće teško protiv Hrvatske, ali tim koji ide na tron – ne bira rivale. Želimo da uradimo još jednu dobru stvar i budemo na dvije pobjede od titule– naglašava Žunior Vinisijus, dvadeset dvogodišnji prvotimac Real Madrida…

BONUS VIDEO: 🇭🇷 Dejan Lovren i Mateo Kovačić o utakmici 1/ 4 finala protiv Brazila⚪🔴Hrvatska- Brazil 09.12.2022…

IZVOR iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more