IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Protest ušao u večernje sate: Policija građanima dala rok od pet minuta da se raziđu… (foto/ video)

Duže od sedam sati traje današnji protest “Ima nas” ispred Skupštine. Nakon što je danas bilo blokirano središte Podgorice, večeras su- po usvajanju izmjena Zakona o predsjedniku- uslijedila obraćanja, no nakon njih došlo je do nemira. Tom prilikom je zgrada Skupštine zasuta raznim predmetima, nakon čega je policija ispalila suzavac.

Policija je upravo prisutnima dala rok od pet minuta da se raziđu.

Nakon opšteg meteža u jednom trenutku, situacija je sada samo donekle mirnija. Ipak, u samoj zgradi Skupštine, obezbjeđenje ne dopušta poslanicima i zaposlenima da napuste zgradu.

Građani i dalje stoje ispred policijskog kordona i pjevaju himnu.

Skupština zasuta raznim predmetima, policija ispalila suzavac

Pojedini demonstranti pokušali su da obore ogradu zgrada Skupštine zasuta je raznim predmetima, među kojima i pirotehničkim sredstvima, i to u momentu kada su pojedini poslanici počeli da izlaze iz zgrada.

Policija je nakon toga bacila suzavac i naložila građanima da se raziđu.

Plato ispred Skupštine sada je u dimu.

Demonstranti se, ipak, ne razilaze.

PREDRAG Vušurović: Slijedi blokada svih gradova…

Pošto su uzvojene izmjene Zakona o predsjedniku, okupljeni su skandirali “Izdaja, izdaja”, a potom im se obratio građanski aktivista Predrag Vušurović.

Čitaj još:   DPS: Šešeljevo zlo kulminiralo kroz sramotnu publikaciju o DRAGINJI Vuksanović Stanković, ona je HEROINA Crne Gore... (foto)

“Slijedi blokada svih gradova u Crnoj Gori. Iza nas je zid, a ispred nas jama Otvorenog Balkana. Ne možemo i nećemo stati”, poručio je on.

Dodao je kako je današnjim glasanjem potvrđena “izdaja po dubini i iz korijena”.

“Imam poruku za ove momke pod šljemovima. Znamo da nije svaki od vas Filip Adžić, nemojte se raspakivati, još dugo ćete sa nama drugovati”, kazao je policajcima, dodavši “ima nas, a tek će da vide koliko nas ima”.

Poslanicima vlasti poručio je kako su danas rekli ‘ne’ Crnoj Gori i Evropskoj uniji.

“Tako je izdajnički trasiran put za Crnu Goru. Ali nećemo ići put Srpskog sveta i Vučićeve kompozicije. Ići ćemo samo evropskim putem”, dodao je on.

Radoman: Uđite unutra i pohapsite ih…

Aleksandar Radoman poručio je policiji da uđe u Skupštinu i uhapsi ljude koji su srušili Ustav.

“To je vaša obaveza. Vaš posao je da štitit Ustav, a on je srušen u Skupštini. To je vaš posao, a ne da slušate Filipa Adžića”, naglasio je Radoman.

Pala je noć, ali se okupljeni ne razilaze. Više ih je nego oko podneva, ali je veći broj i policajaca.

Čitaj još:   Erdogan: Svakom građaninu Izmira čiji je dom uništen u zemljotresu, biće sagrađena kuća i imaće novi dom... (foto i video)

Za sada je ispred zgrade parlamenta sve mirno.

izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more