IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Katar 2022“: Hrvatska i Maroko u borbi za bronzu, kome ću medalja “obrisati” suze sa lica? (foto, video)

Hrvati su na takmičenje stigli kao drugoplasirana selekcija s prethodnog Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, dok su Marokanci prva afrička selekcija među četiri najbolje na svijetu…

DOHA: Svijet, Sport, vijesti, subota, 17- XII- 10- 34… “Katar 2022“: Hrvatska i Maroko u borbi za bronzu, kome ću medalja “obrisati” suze sa lica? (foto, video)

Svjetsko fudbalsko prvenstvo ulazi u završnicu. Dok odbrojavamo sate do finalnog meča između Argentine i Francuske, danas je na rasporedu malo finale.

U meču za bronzanu medalju od 16 sati snage će odmjeriti Hrvatska i Maroko. Bit će to repriza 1. kola grupe F u kojem su iste reprezentacije odigrale meč bez golova.

Maroko se pokazao kao vrlo tvrda ekipa koja ne prima i ne daje puno golova. Na putu do meča za treće mjesto nisu primili gol od Hrvatske (0:0), Belgije (2: 0), Španije (0: 0), Portugala (1: 0), a Furija im nije uspjela zatresti mrežu ni u produžetku, kao ni u penal seriji (promašili tri jedanaesterca).

Poklekli su tek protiv Francuza u polufinalu, iako su i tada imali svoje šanse, koje nisu uspjeli krunisati gol(ovima).

Čitaj još:   STRAVA PRIČA IZ SRBIJE: Otela i mučila ljubavnika od muža sve snimila mobitelom ... (foto)

Sjajni Marokanci, koji su već ispisali istoriju, postavši prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva. Sada je pred “lavovima Atlasa” nova prilika za ostvarivanje istorijskog rezultata, a to je da postanu prva selekcija iz Afrike koja je osvojila odličje na Mundijalu.

Epitet prve zvijezde Marokanaca na Mundijalu potvrdio je Hakim Ziyech, koji igra sjajan turnir. Iako ove sezone nije blistao u dresu engleskog Chelseaja, na Svjetskom prvenstvu se pokazao kao istinski vođa sjajne generacije marokanskih fudbalera.

Stoga se u utakmici za treće mjesto može očekivati velika borba i odličan fudbal, jer ulog nije mali. Svakako se kući bolje vratiti s medaljom oko vrata, pa makar ona bila i bronzana, nego “praznih šaka“.

Duel za treće mjesto igraće se danas na stadionu Khalifa International s početkom u 16 sati po srednjoevropskom vremenu.

Meč Hrvatska- Maroko igra se od 16 sati uz direktan TV prijenos na BHRT…

BONUS VIDEO: Francuska rano probila marokanski bedem

izvor iBalkan.net/ agencije

Čitaj još:   GI 21.maj: MILOJKO Spajić i JAKOV Milatović, se boje sopstvene sjenke i zaziru od patetičnog Šešeljevog šegrta... (foto)
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more