IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Lionel MESSI DONIO NAJVAŽNIJU ODLUKU POSLIJE MUNDIJALA… (foto, video)

Lionel Messi, sedmostruki osvajač titule igrača godine, pomogao je Argentini da osvoji pehar na upravo završenom takmičenju u Kataru na Svjetskom prvenstv pobjedom nad Francuskom u finalnoj utakmici, Messi doneo NAJVAŽNIJU odluku…

BUENOS AJIRES: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 22- XII- 00: 34… Lionel MESSI DONIO NAJVAŽNIJU ODLUKU POSLIJE MUNDIJALA… (foto, video)

Nakon što je s Argentinom osvojio naslov prvaka svijeta te tako postao najveći nogometaš svih vremena, Lionel Messi produžit će ugovor s PSG- om, piše talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano.

Čelnici francuskog kluba navodno su sklopili usmeni dogovor s Messijem da produži ugovor, no još ništa nije potpisao.

Nije odlučeno ni koliko će 35- godišnji Messi još ostati u klubu ni kolika će mu biti plaća, piše Fabrizio Romano.

Pojedini mediji, poput francuskog Le Parisiena, pišu da je produžio ugovor još jednu sezonu. 

Čitaj još:   PODGORICA: Slavlje uz zastavu Srbije, vatromet i "VESELI SE SRPSKI RODE" (foto, video)

Messijev sadašnji ugovor istječe na ljeto sljedeće godine, a pisalo se da bi nakon toga mogao otići u Sjedinjene Američke Države, odnosno Inter Miami, no od toga neće biti ništa, piše Romano te navodi da Messi nikad nije pregovarao ni s Barcelonom, iako je ona pokazala interes za njegov povratak.

Messi je skoro cijelu karijeru proveo u Barceloni, iz koje je otišao u PSG prošle godine u besplatnom transferu. Za francuski je klub odigrao 53 utakmice, postigao 23 pogotka te upisao 29 asistencija. Prošle je sezone osvojio francusko prvenstvo.

VIDEO FATIH TERIM- Mesi je prvi, drugi i treći najbolji fudbaler na svijetu…

izvor Hayat.ba