IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović čestitao Božić: Treba nadvladati podjele i nesporazume kako bismo i dalje radili na dobrobit Crne Gore… (foto, video)

”Nalazimo se u važnom razdoblju u kojem moramo nastaviti rad na zaštiti, očuvanju i unaprijeđenju naših građanskih, društvenih i državnih iskoraka koje smo ostvarili u prethodnom periodu, istovremeno se odlučno suprostavljajući svim retrogradnim politikama, pojavama i postupanjima koje dovode u pitanje naš građanski identitet i državni integritet utemeljen na savremenim evropskim vrijednostima koje baštinimo u Crnoj Gori”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 24- XII- 11: 34… MILO Đukanović čestitao Božić: Treba nadvladati podjele i nesporazume kako bismo i dalje radili na dobrobit Crne Gore… (foto, video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom Božića, nadbiskupu barskom msgr. Roku Đonlješaju (Rrok Gjonlleshaj), biskupu kotorskom msgr. Ivanu Štironji, svim građanima katoličke vjeroispovijesti, sveštenstvu uz želje da u miru i spokojstvu uživajući zajedno sa svojim porodicama, dragim osobama i prijateljima proslave najradosniji dan u hrišćanstvu, dan Hristovog rođenja.

“Božić je prilika da na trenutak zastanemo i podsjetimo se na ono što je doista važno i usmjerimo se prema ciljevima i očekivanjima u godini koja dolazi. Nalazimo se u važnom razdoblju u kojem moramo nastaviti rad na zaštiti, očuvanju i unaprijeđenju naših uspješnih građanskih, društvenih i državnih iskoraka koje smo ostvarili u prethodnom periodu, istovremeno se odlučno suprostavljajući svim retrogradnim politikama, pojavama i postupanjima koje dovode u pitanje naš građanski identitet i državni integritet utemeljen savremenim evropskim vrijednostima koje baštinimo u Crnoj Gori”, istakao je Milo Đukanović.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 2. jun 2019. godine

Prema njegovim riječima, osluškujući božićnu poruku mira i solidarnosti, obvezujemo se na to da ćemo pružiti nadu i dostojanstvo svim ljudima.

“Poštujući različitosti, moramo nadići podjele i nesporazume kako bismo mogli smireno i zajednički i dalje raditi na dobrobit naše Domovine. Neka saglasje, saradnja, samopouzdanje i vjera u vlastite snage bude obilježje napora da slogom, razumijavanjem i uzajamnim uvažavanjem nastavimo da gradimo prosperitetno društvo u uređenoj državi utemeljenoj na vladavini prava”, istakao je MILO Đukanović.

Katolička zajednica u Crnoj Gori, poručio je, kao i uvijek do sada ima u tome svoje posebno mjesto i ulogu snažno doprinoseći našem opštem dobru i napretku.

“Još jednom vam čestitam praznik, s najboljim željama za dobro zdravlje i blagostanje u 2023. godini”, zaključio je Đukanović.

BONUS VIDEO: Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao Novu godinu građanima Crne Gore…

Čitaj još:   PROTEST u Novom Sadu: Auto probao da se probije kroz masu, demonstranti legli na haubu, bačena farba na prostorije SNS- a... (foto, video)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more