IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Politički analitičar: Dačić će krenuti na Vučića kada mu narede sa Zapada… (foto, video)

Politički analitičar Dragomir Anđelković, koji je godinama vatreni podržavalac vlasti, svakodnevni gost režimskih televizija i dežurni sagovornik njihovih tabloida, ima zanimljivo viđenje odnosa Ivice Dačića i Aleksandra Vučića.

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17: 01- 2023, 00: 24… Politički analitičar: Dačić će krenuti na Vučića kada mu narede sa Zapada… (foto, video)

U jednom od intervjua uživo, rekao je sledeće:

– Dačić je bio okrenut Rusiji i zato je postigao solidan rezultat (na izborima). E, sada se odjednom okreće, zašto se okreće? Verovatno mu je Vučić naredio da demonstrira tu vrstu novog kursa, da počne da menja proruski kurs u antiruski kurs – izneo je svoje zapažanje An

– Njegovi zapadni partneri verovatno su mu isto rekli: Gledaj, vratio si se na mesto ministra spoljnih poslova, sad ima da radiš ono što ti kažemo. Prvi korak je da pokidaš svoje veze sa Rusijom – naglasio je Anđelković i nastavio:

– I to je verovatno priprema za otmicu NIS-a (Naftne industrije Srbije). Sledeće godine će verovatno da krene udar na NIS i ruske gasne interese, a SPS, koji je doživljavan dugo kao partner Moskve u toj sferi, odjednom će da se okrene protiv Rusa, kao i SNS – predviđa Anđelković.

Čitaj još:   GLUMAC ZARAŽEN KORONA VIRUSOM: Testirao sam se i POZITIVAN sam, evo simptoma, trenutno u IZOLACIJI sam... (foto)

Ivica Dačić FOTO: ATA ImagesIvica Dačić FOTO: ATA Images

A onda je izrekao nešto u čemu je očigledno imao nameru da poentira.

– To je ta igra i Dačić je na sve spreman. Dačić je opasan političar. Ja, da sam na Vučićevom mestu, zapitao bih se šta će biti sutra. Jer, već se priča u nekim zapadnim krugovima da oni vide Dačića kao novog predsednika Srbije. Jer, Vučić je nepredvidiv, on je spreman da služi zbog svojih interesa a spreman je i da povuče i neke poteze, relativno opasne – da bi što duže trajao – rekao je Anđelković.

A onda je zaključio:

Aleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio AhelAleksandar Vučić Foto: ATA Images/Antonio Ahel

– Dačić je potpuno krotak i potpuni sluga. Tako da, kada njemu narede sa Zapada da se okrene protiv Vučića, on će se i protiv Vučića okrenuti – kao što su se mnogi u Crnoj Gori koji su do juče služili Milu Đukanoviću, sada okrenuli protiv njega jer ga je Zapad otpisao.

Da li su izneti stavovi Anđelkovića taktika vlasti i bezbroj puta viđeni igrokazi toplo-hladno u odnosima sa Rusijom i Zapadom, ili se u njegovim “predviđanjima” krije nešto drugo – vreme će pokazati.

Čitaj još:   Srbi organizovali filmsku pljačku, olešili bogataše po Evropi za 60 miliona eura... (foto)

BONUS VIDEO: Ivice dolazi ovamo

izvor Direktno.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more