IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BS: Podrška poslanici NELI Savković- Vukčević…

Obaveza je države da promoviše slobodu izražavanja, a ne nikako da se predstavnici građana zbog javno izgovorene riječi pozivaju na saslušanje pred policijskim inspektorima i tužiocima. Bošnjačka stranka daje punu podršku poslanici DPS -a Neli Savković- Vukčević, koja je zbog saopštenja koje je poslala medijima, pozvana na saslušanje u CB, poručili su iz ove partije.

Sloboda javne riječi je, kako su istakli, temelj svake demokratske zajednice. 

„Crna Gora se jasno opredijelila da želi biti dio evropske porodice, gdje se praktikuju civilizacijske i evropske vrijednosti. Evropska konvencija o ljudskim pravima garantuje slobodu izražavanja“, istakli su iz BS. 

S toga, kako su kazali, čudi reakcija nadležnih organa, da zbog komentara, odnosno saopštenja poslanice Savković-Vukčević, koji se odnosio na dodjelu nagrade Udruženja novinara Crne Gore ruskom glasilu čije je emitovanje zabranjeno u državama EU, bude pozvana na saslušanje u CB. 

Čitaj još:   ANKARA: Od COVID- 19 izliječene 1.042 osobe u Turskoj... (foto)

„Zaštita slobode izražavanja od suštinske je važnosti za demokratski, društveni i politički proces jedne države. Gušenjem slobode izražavanja, guši se svaki drugi napredak društva“, zaklučili su iz BS. 

izvor: mportal.me

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   SNAŽNA OLUJA PARALISALA HRVATSKU, NAJGORE TEK DOLAZI! Zagreb, Velebit i Split na UDARU, poslato HITNO upozorenje građanima! (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more