IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VREMENSKA PROGNOZA- “SIVO”, ALI I SUNČANO: Narednih dana oblačno vrijeme, slab snijeg, prognoza do sredine naredne sedmice… (foto)

Jutros pretežno oblačno vrijeme, a ponegdje je zabilježen slab snijeg. na planinama je zabilježeni minusi 11 stepeni C…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 29: 01- 2023, 10: 24… VREMENSKA PROGNOZA- “SIVO”, ALI I SUNČANO: Narednih dana oblačno vrijeme, slab snijeg, prognoza do sredine naredne sedmice… (foto)

Pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabim snijegom očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana…

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini vedro. Ponegdje u Bosni je zabilježen slab snijeg. Na Bjelašnici je jutros zabilježeno minus 11 stepeni, na Ivan Sedlu minus pet, Livnu i Sokocu minus četiri, Širokom Brijegu minus tri, Sarajevu minus dva, Zvorniku minus jedan, Banja Luci, Gradačcu, Sanskom Mostu i Zenici nula, Bihaću, Doboju, Prijedoru i Tuzli jedan, Trebinju dva, Mostaru i Neumu četiri.

“Danas će u Bosni uglavnom preovladavati pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjeverni. Dnevna temperatura od minus dva do tri, na jugu zemlje do devet stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

nedjelja, 29.01.2023. godine
Slično kao i prvog dana vikenda, opšta slika će biti lošija. Dodatni pad temperatura i izrazito hladni jutarnji sati praviće probleme rizičnim grupama stanovništva, hroničnim bolesnicima, trudnicama, starijim osobama i djeci. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. Pod uticajem anticiklone i stabilnijeg vremena, moguće su izraženije epizode zagađenja, stoga je preporučljivo slobodno vrijeme provesti van gradskih sredina. U Hercegovini malo toplije i ugodnije, ali i ovdje uz niske temperature zraka, poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.

Čitaj još:   AIDA Ćorović iz BEOGRADA: Aleksandar Vučić je glavni vinovnik govora mržnje... (foto, video)

ponedjeljak 30.01.2023. godine
Biometeorološka prognoza i dalje je dosta loša. Hladno vrijeme većim dijelom dana, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće jačanje tegoba, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom. Mada će preovladavati sjeverno strujanje, smanjenje naoblake i djelimično razvedravanje, uz kraće sunčane periode, ipak će pozitivno djelovati na raspoloženje stanovništva. Upozoravamo na primjerenu zaštitu od niskih temperatura, osobito tokom jutra. Iako ne tako izrazito, na jugu malo toplije i ugodnije u odnosu na unutrašnjost zemlje.

U utorak se u centralnim i istočnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili susnježicom u nižim i snijegom u višim područjima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od minus četiri do dva, na jugu do četiri, a dnevna od nula do šest, na jugu zemlje do devet stepeni.

U srijedu se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. U kasnim večernjim satima slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini i na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus pet do jedan, na jugu do tri, a dnevna od dva do osam, na jugu zemlje do deset stepeni.

Čitaj još:   GI "21. maj": Formiranje vlade pretvorilo se u nacionalistički bijes Vučićevih marioneta...

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje uglavnom pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima i na planinama sa snijegom. Padavine većinom poslije podne. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a dnevna od dva do osam, na jugu zemlje do deset stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more