IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZASTRAŠUJUĆE- Broj mrtvih u Turskoj i Siriji popeo se na 640 u snažnom zemljotresu jačine 7, 8 stepeni Rihterove skale (foto, video)

Turkey and Syria earthquake: at least 640 dead after 7.8- magnitude quake– latest updates…

ADANA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 06: 02-2023, 12: 04… ZASTRAŠUJUĆE- Broj mrtvih u Turskoj i Siriji popeo se na 640 u snažnom zemljotresu jačine 7, 8 stepeni Rihterove skale (foto, video

Trenutni broj mrtvih u Turskoj i Siriji popeo se na najmanje 640 mrtvih U snažnom zemljotresu jačine 7,8 stepeni Rihterove skale koji je u ponedjeljak rano ujutro pogodio južnu Tursku i sjever Sirije…

Poginula je najmanje 641 osoba, a očekuje se da će taj broj i dalje rasti. Vjeruje se da su stotine ljudi još uvijek zarobljene pod ruševinama dok su spasioci pretraživali hrpe olupine u gradovima i mjestima širom tog područja.

Associated Press prenosi da je turska agencija za upravljanje katastrofama i vanrednim situacijama saopštila da su najmanje 284 osobe poginule u sedam turskih provincija. Agencija je saopštila da je povrijeđeno 440 ljudi.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Za 50 godna prepolovljen broj stanovnika... (foto, video)

Prijavljeno je da su se zgrade srušile u prekograničnom pojasu koji se proteže od sirijskih gradova Halepa i Hame do turskog Diyarbakira, više od 330 km (200 milja) na sjeveroistoku.

Gotovo 900 zgrada uništeno je u turskim provincijama Gaziantep i Kahramanmaras, kaže potpredsjednik Fuat Otkay.

Bolnica se srušila u sredozemnom primorskom gradu Iskanderoun, ali žrtve nisu odmah poznate, rekao je. “Nažalost, istovremeno se borimo i sa izuzetno teškim vremenskim uslovima”, rekao je Oktay novinarima…

iz Adane ekskluzivno za regionalni portal iBalkan.net javila se ADNA Bojađžić

BONUS VIDEO: Turkey and Syria earthquake: at least 640 dead after 7.8-magnitude quake | Geo News

izvor iBalkan.net/ agencije

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   UREDNIK PORTALA AKTUELNO: Preko DRITANA Abazovića i ”medijske mafije” stvara se ambijent za likvidaciju ZORANA Bećirovića i mene! (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more