IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ROŽAJE BEZ DILEME: Bošnjačka stranka demantuje JAKOVA Milatovića o sastanku u vezi podrške za predsjedničke izbore… (foto)

Povodom stavova predsjedničkog kandidata Jakova Milatovića, izrečenih u emisiji Načisto na TV Vijesti, koji se tiču Bošnjačke stranke i njenog djelovanja, reagovanjem se oglasio potpredsjednik BS Jasmin Ćorović…

PODGORICA- CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 24: 03-2023, 13: 44… ROŽAJE BEZ DILEME: Bošnjačka stranka demantuje JAKOVA Milatovića o sastanku u vezi podrške za predsjedničke izbore… (foto)

Potpredsjednik BS Jasmin Ćorović je kazao, Pokret Evropa sad je uoči prvog kruga predsjedničkih izbora iskazao želju da se sastane sa rukovodstvom BS, u vezi podrške za predsjedničke izbore.

“Mi smo razgovor prihvatili i vjerujem u jednoj prijatnoj atmosferi, razmijenili mišljenja u vezi sa političkom situacijom, položajem Bošnjaka, “etničkim čišćenjem” institucija nakon promjene vlasti 2020. godine, a od strane Vlade u kojoj je Milatović bio ministar, kao i mnogim drugim temama.

Sastanku je prisustvovao potpredsjednik BS, zajedno sa dvojicom članova Predsjedništva, jer smo smatrali da je politički korektno da se razgovori u tom trenutku vode na nivou potpredsjednika, imajući u vidu da je Jakov Milatović zamjenik predsjednika pokreta ES. Dakle, sva priča da se predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović nije pojavio na dogovorenom sastanku nije u skladu sa činjenicama jer sastanak sa njim nije ni dogovoren”, stoji u saopštenju.

Kada je riječ o navodnim “procesima” koji se dešavaju unutar BS, Ćorović je zahvalio Milatoviću na “brizi”.

Čitaj još:   Četničke pjesme: Šešelj je u šatoru ispred svoje kuće, biran... (foto) i (video)

“Međutim, želimo da zna on i cjelokupna javnost da se odluke u BS donose na nivou organa partije i da je odluka Predsjedništva kojeg kandidata treba podržati rezultat mišljenja članova GO iznešenog na sjednici tog organa stranke. Na kraju, da smo donijeli ispravnu odluku o tome kojeg kandidata treba podržati, potvrdio je i rezultat u Rožajama, Bijelom Polju, Plavu, Gusinju, Petnjici. Kada je riječ o našoj dijaspori, želimo podsjetiti gospodina Milatovića da je on bio dio Vlade koja je našim državljanima na privremenom radu u inostranstvu htjela oduzeti prebivalište.

Zbog toga ne bi trebalo da ga čudi što dijaspora u ovom trenutku nema povjerenja u one koji su 2020. godine, ekspresno očistili institucije od Bošnjaka, zaustavili kapitalne projekte na sjeveru i krenuli u izmjene zakona, kako bi oduzeli prebivalište našim gradjanima na privremenom radu u inostranstvu i time ih lišili biračkog i mnogih drugih prava koja iz prebivališta proizilaze”, dodao je on.

Kako je Ćorović naveo, Bošnjačka stranka baštini ideju partnerstva i saradnje sa svima koji žele dobro bošnjačkom narodu, svim građanima i državi Crnoj Gori.

“Vjerujemo da će gospodin Milatović, kao neko ko za sebe kaže da je Evropejac, svoje pacifističko opredjeljenje potvrditi i u praksi. Ne samo deklarativno, već i suštinski. Do tada, naš stav o njemu i njegovoj politici moramo bazirati na njegovom političkom djelovanju u 42. Vladi Crne Gore, koje nam ne daje niti jedan argument da mu kao nacionalna partija Bošnjaka damo bjanko podršku za poziciju predsjednika Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju BS.

Čitaj još:   VLATKO Sekulović: NACIONALISTIČKA PROPAGANDA- Objedinjenje pod okriljem ”srpskog sveta”... (foto)

izvor Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more