IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Za vikend oblačno s kišom: Meteorolog Nedim Sladić najavljuje vremenske (ne) prilike do kraja aprila… (foto)

Ovaj podatak možda nam bude zanimljiv prema kraju ili na samom kraju aprila, navodi NEDIM Sladić.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 07: IV-2023, 08: 44… Za vikend oblačno s kišom: Meteorolog Nedim Sladić najavljuje vremenske (ne) prilike do kraja aprila… (foto)

Za vikend se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom.

Danas u BiH malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje na jugu i jugozapadu. U večernjim satima, ponegdje u Bosni može pasti i malo kiše, a na planinama i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do šest, a dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa – saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Prvog dana vikenda u Bosni se očekuje pretežno oblačno, a u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana lokalno sa slabom kišom, a na planinama može pasti i malo snijega. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do četiri, na jugu do sedam, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne lokalno slaba kiša je moguća u Hercegovini. Poslijepodne i tokom noći kiša u većem dijelu BiH. Na planinama se očekuje snijeg. Jutarnja temperatura zraka od nula do pet, na jugu do osam, a dnevna od osam do 12, na jugu do 16 stepeni.

Čitaj još:   KAŽU I BOLESTAN BI SE RAZBOLIO: Za vikend oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, vrijeme koje se očekuje i u narednih nekoliko dana... (foto)

U ponedjeljak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom. Jutarnja temperatura zraka od jedan do šest, na jugu do osam, a dnevna od sedam do 12, na jugu do 16 stepeni C.

Meteorolog Nedim Sladić najavio je na društvenim mrežama prognozu za naredni period.Pa dobro, do kada više?

Namjerno započinjem tekst ovom rečenicom jer je to ujedno i najčešće postavljeno pitanje zadnjih dana. Kada se podvuče crta koja uključuje zbir sveukupnog nezadovoljstva pomiješan sa brojnim faktorima, zaključak ne može biti jasniji– stanovnici Bosne i Hercegovine su dovoljno siti i zime i hladnog vremena. Sa stajališta kalendara– i opravdano je.

Mnogi su ili pri kraju sa ogrijevom, ili nalaze u zadnjem trenutku alternativu da preguraju hladne aprilske dane. Međutim, možda veći problem od snijega koji je padao u utorak je mraz koji u ovo doba godine nanosi štetu. I čini se kako svake godine u ovo doba, a ovo će biti već četvrta u nizu, spominjemo jedno te isto– baš kao papagaji. Valjda nećemo i 2024. godine istu priču pričati. Valjda…

Čitaj još:   TUGA I ODLAZAK NAŠEG Zef Bata Dedivanovića: Jesi li čovjek ili pogan, nema druge vjere... (foto i video)

Svaki put isto, kao po ustaljenom ritmu – april kao preslika prošlogodišnjih

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more