IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRVENA TAČKA Jakova Milatovića: Razbio iluzije svojih glasača i kolega iz regiona i Srbije… (foto, video)

Rijetko se dogodi da političar u dva poteza razbije sve iluzije ne samo svojih glasača, već i svojih kolega iz regiona kako je to uradio Jakov Milatović…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12: IV-2023, 00: 44… CRVENA TAČKA Jakova Milatovića: Razbio iluzije svojih glasača i kolega iz regiona i Srbije… (foto, video)

JAKOV Milatović na dvije vrlo nepopularne teme oko kojih se prevashodno srpska politička scena lomi već godinama– pitanje (ne) priznavanja Kosova i pitanje genocida u Srebrenici.

JAKOV Milatović je, kao i njegov prethodnik na tom mijestu– Milo Đukanović, vrlo jasno rekao da Crna Gora neće povlačiti priznanje Kosova kao nezavisne države, uprkos velikim očekivanjima Srbije i srpskih političara.

Crnogorski mitropolit Joanikije je dao podršku Milatoviću, ali se SPC još nije oglasila o Milatovićevim kosovskim stavovima, iako je imala ključnu ulogu u demontaži MILA Đukanovića s vlasti.

Tome je dosta doprinio i sam Đukanović zakonom koji je diskriminisao SPC.

Očito su uzalud bili pobjednički pokliči Milatovićevih pristalica– Kosovo je Srbija, Crna Gora i Srbija to je jedna familija, ali i „mrtvačka zvona“ za Đukanovića sa manastira Stanjevići kod Budve.

Čitaj još:   Ruski političar i član Dume uputio jezive pretnje velikoj i moćnoj evropskoj državi... (foto, video)

Izbori su jasno pokazali da Crna Gora neće više Đukanovića, ali i da ne želi da više bude pod plaštom Srbije, čemu se mnogi srpski političari i dalje nadaju.

Druga iluzija „srpskog sveta“ koju je Milatović razbio je o genocidu u Srebrenici.

Kako je rekao, Međunarodni sud je bio vrlo jasan i doneo odluku kad je u pitanju Srebrenica i da je genocid u Srebrenici individualizovan.

Praktično, zna se ko je osuđen za planirana ubistva u Srebrenici i da on kao predsednik tu presudu priznaje.

Ipak, Milatovićevi stavovi se baš i ne sviđaju svima u Crnoj Gori, pa tvrde da je njegova pobjeda „poraz Crne Gore“, jer je on protagonista „srpsko- ruskog svijeta“, kako kaže podgorički istoričar Novak Adžić i da su na izborima pobjedile „anticrnogorske snage“.

Milatovićeva politička agenda je direktna– Crna Gora, Evropska unija, bolji život za sve građane i najbolji odnosi sa svim zemljama regiona.

Zapravo, sve suprotno od Srbije, naroćito u pogledu EU.

Jer Srbija već godinama maršira u mijestu, a posledica je sve dublja provalija u koju propada.

Više ni nos ne viri…

BONUS VIDEO: Recite Al Jazeeri: Jakov Milatović, novoizabrani predsjednik Crne Gore…

Čitaj još:   Ko je Dragan Marković Palma: ČOVJEK O ČIJOJ AFERI GRMI REGION, od šefa podzemlja do šarafa Vučićevog režima... (foto i video)

Izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more