IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović: Ukaz Mila Đukanovića je na pravnoj snazi, izborni kalendar je počeo da teče, liste se predaju do 16. maja… (foto, video)

Jakov Milatović demantovao je da je imao konflikt sa predsjednikom pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem...

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12: IV-2023, 16: 44… JAKOV Milatović: Ukaz Mila Đukanovića je na pravnoj snazi, izborni kalendar je počeo da teče, liste se predaju do 16. maja… (foto, video)

-To nije tačno. U normalnim smo odnosima kao što smo bili prije. Mi smo dva lidera pokreta koji ima veliku političku snagu. Pročitao sam izjavu koja je bila izvučena iz konteksta. Uz mene su stali svi kao predsjedničkog kandidata…

Važno je da se predsjednik ponaša u skladu sa moralnim načelima, to građani od mene očekuju. Mislim, da je nedelju dana nakon pobjede nad Đukanovićem poltiička scena odmah krenula da ruši tu energiju koja je došla od ljudi koji su izabrali slobodu i jednakost…

Tu energiju treba sačuvati i na tome svi treba da radimo- kazao je Milatović novinarima nakon panela.

Komentarišući inicijative da on poništi ukaze koje je donio Đukanović, Milatović kaže da je vidio te pozive, ali da u ovom trenutku ne može ništa da kaže o njima.

Čitaj još:   Večeras sa akšamskim ezanom nastupa mubarek Lejletu-r-regaib noć želja, nade i... (foto)

-Važno je da Crna Gora ima izbore što prije i to bi trebalo da bude saglasnost svih partija. Želim da prekinem praksu Đukanovića koja je bila na ivici zlupotreba sistema. Stvari treba rješavati u dijalogu- kazao je.

Na pitanje da li predlog premijera Abazovića u vezi poništenja odluke Đukanovića ima pravno utemeljenje, Milatović odgovara da treba pratiti ukaz koji je na pravnoj snazi.

-Ustavni sud nije donio zaključak o tom ukazu i ja kao predsjednik nakon 21. maja ću se ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom. Ukaz je na pravnoj snazi, izborni kalendar je počeo da teče, liste se predaju do 16.maja. Takva je situacija- zaključio je Jakov Milatović.

BONUS VIDEO: Jakov Milatović o odnosima Crne Gore prema EU, Srbiji i Rusiji

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more