IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Nagli pad temprerature, kiša i snijeg, sve do kada… (foto)

Jutros pretežno sunčano, tokom dana naoblačenje: Kakvo će vrijeme biti sutra i tokom vikenda…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 13: IV-2023, 09: 44… ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Nagli pad temprerature, kiša i snijeg, sve do kada… (foto)

Danas u centralnim, istočnim područjima Bosne i u Hercegovini jutro pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana…

Poslijepodne ponegdje na zapadu i sjeverozapadu Bosne je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Tokom noći kiša u većem dijelu naše zemlje.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne povremeno jaki udari juga.

Jutarnja temperatura zraka od pet do 11, na jugu do 13, a dnevna od 17 do 23 stepena Celzijusa.

U Sarajevu jutro pretežno sunčano uz postepeno naoblačenje u ostatku dana. Kiša se očekuje u kasnim večernjim satima. Jutarnja temperatura oko sedam, a dnevna oko 19 stepeni Celzijusa.

Biometeorološka prognoza je lošija, usljed promjene vremenskih prilika. Prvi dio dana sunčaniji i ugodniji u Hercegovini, te dijelu centralne i istočne Bosne, poslijepodne i u noći, sa dolaskom ciklone i južinom, opća slika će se pogoršati u cijeloj zemlji.

Tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i nesanice.

četvrtak, 13.04.2023. godine
Biometeorološka prognoza je lošija, usljed promjene vremenskih prilika. Prvi dio dana sunčaniji i ugodniji u Hercegovini, te dijelu centralne i istočne Bosne, poslije podne i u noći, sa dolaskom ciklone i južinom, opšta slika će se pogoršati u cijeloj zemlji. Tegobe kod osjetljivih osoba dodatno će se pojačati. Moguće su reakcije na promjenu u vidu glavobolje, dekoncentracije, malaksalosti i nesanice.

Čitaj još:   STIGLO Novo nevrijeme u Sloveniji: Broj žrtava raste, aktiviraju se klizišta... (foto, video)

U petak pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša u većem dijelu naše zemlje, a u ostatku dana lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima Bosne sjeverni i sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od tri do devet, na jugu do 12, a dnevna od sedam do 13, na jugu do 15 stepeni Celzijusa.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili tokom noći kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Na plananima sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 10, a dnevna od osam do 14, u Hercegovini i sjevernim područjima Bosne do 17 stepeni Celzijusa.

U nedjelju oblačno vrijeme sa kišom. Na planinana sa slabim snijegom. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 11, a dnevna od četiri do 10, na jugu do 14 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Danas oblačno s kišom, na planinama sa snijegom, vrijeme do kraja februara je... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more