IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DARKO ŠUKOVIĆ: “Korijen devijantnog ponašanja treba tražiti u onima što od svake vjere, nacije, državnog grba- prave neprijatelja” (foto)

Veliki broj onih, koji su na predsjedničkim izborima podržali Jakova Milatovića, neće napraviti sličan izbor na prijevremenim parlamentarnim izborima. Proslava Milatovićevih pristalica 2. aprila uveče najbolje je pokazala koje vrijednosti su pobijedile u drugom krugu predsjedničkih izbora, ocijenio je urednik Antene M Darko Šuković u emisiji „Aritmija“ Gradske RTV.

Stotinu pedeset pet hiljada glasača, koji su podržali Mila Đukanovića u drugom krugu, su glasali protiv ponižavanja Crne Gore, dok je Milatović slavio uz ogromnu logističku pomoć Beograda i posebno Crkve Srbije, navodi Šuković.

Dodaje da način proslave Milatovićevih pristalica, nakon drugog kruga predsjedničkih izbora, najbolje pokazuje koje vrijednosti su pobijedile, te da nije riječ o realnoj slici na terenu, već kako kaže isčašenosti demokratskih standarda u Crnoj Gori.

Ni odgađanje parlamentarnih izbora za septembar Šukovića, ističe, ne bi iznenadilo, sudeći po onome u što se pretvorila Crna Gora.

“Nema ustavnog ni zakonskog osnova, ali da li Dritan Abazović može da radi nešto da to promijeni-može. Pa on je u četvrtak pred izbore promijenio šefa policije da bi u nedjelju radio to što je radio. Zašto ne bi otkazao izbore i pomjerio ih za kraj septembra?! Može što god hoće-to je danas Crna Gora”, poručuje Šuković.

Ističe da su takvom stanju doprinijele i reakcije međunarodne zajednice, koja nije adekvatno odgovorila na drskost, antizapadnu i antievropsku politiku Dritana Abazovića.

Crna Gora po prvi put stvara istoriju koja direktno ide u rubriku “crna hronika”

Komentarišući nedavna tragična dešavanja u Crnoj Gori, među kojima je najupečatljiviji napad na dvojicu maloljetnih sportista iz Sarajeva, Šuković ističe da su mladići, mahom maloljetnici, podmladak bratstva jedne vjerske organizacije i da ih ima 40-tak, kako je nezvanično saznala Antena M, da je policija informisana o toj grupi maloljetnika i vrijednostima koje ih okupljaju, te da su već imali problema sa zakonom.

Čitaj još:   DARKO Šuković: Gradacija (ras)pada- Zdravko, Dritan, Jakov... (foto)

Dodaje da je devijantno ponašanje počinilaca tog krivičnog djela, zabilježeno na snimku koji je jedan od aktera sam snimao, posljedica huškačke politike.

“To je jedno iščašenje koje nije od juče, i ta devijantna ponašanja imaju svoj korijen, koji nije teško pronaći: zna se ko širi vrijednosti dehumanizacije svega različitog! Ko od svake vjere, nacije, državnog grba pravi neprijatelja”, naglašava Šuković.

Ono najgore, kako ističe, u lepezi incidenata je izjava novoizabranog predsjednika, koji je pribjegao najpodmuklijoj zamjeni teza istakavši da ćemo se tek susrijetati sa iščašenjima iz prethodnih trideset godina, što pokazuje da Jakov Milatović nema kapaciteta da shvati i razumije odakle zlo dolazi.

“Ta agresivna svijest prema svemu što je drugačije, naročito druge vjere i nacije, se formira u tim krugovima. Nismo prvi put suočeni sa vršnjačkim nasiljem, ali širina i dubina agresivnosti koju vidimo u ovom slučaju, kao i u slučajevima prethodnih sedmica i mjeseci, zastrašujuća je, i to nije slučajno”, objašnjava Šuković.

Nesposobnost institucija, odnosno države, da zaštite građane od te surovosti mogla bi, smatra, eskalirati u neželjeni scenario.

Čitaj još:   Poraz DPS- a nije i poraz suverenista u Crnoj Gori... (foto i video)

“Nije u karakteru crnogorskog čovjeka da se ponaša ovako, ali ni da trpi ovakvo ponašanje. Ako nema države da ih zaštiti, zaštitiće se sami, organizovaće se sami”, upozorava Šuković.

Cijelu emisiju možete pogledati večeras na Gradskoj RTV, od 21 sat

izvor: gradske.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more