IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

”FAŠIZAM SAD”: PES po ugledu na ALEKSANDRA Rakovića priprema ”konačno rješenje” za Crnogorce… (foto, video)

Poruke o ”dekontaminaciji” i ”žrtvovanju 10 crnogoraca”, treba valjda prihvatiti kao dio proevropske terminologije mladih fašisoidnih populista.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 25: IV- 2023, 08: 34… ”FAŠIZAM SAD”: PES po ugledu na ALEKSANDRA Rakovića priprema ”konačno rješenje” za Crnogorce… (foto, video)

Piše: Balša Knežević

Populistički eksperiment podržan od zapadnih lobija i zvaničnog Beograda Evropa sad (PES), potpuno je ofirao svoju anticrnogorsku suštinu nakon izliva ogoljenog fašizma njegovog visokog funkcionera Andreja Milovića.

Podsjetimo, funkcioner PES Milović, u narodu poznat kao ”ćosavi četnik”, pokazao je svu raskoš svog, do sad prikrivenog, fašizma kada je juče u stilu upravnika nacističkog koncentracionog logora ponudio ”konačno rješenje” za Crnogorce, odnosno Cetinje i Cetinjane.

„Crna Gora bez Cetinja ne postoji i Milatović treba da se inauguriše tamo. Nema te grupe ljudi koja smije da utiče na istorijske procese. Uskoro ćemo mi izvršiti dekontaminaciju Cetinja, koje je za vrijeme desetogodišnje vlasti DPS-a kontiminirano podjelama, mržnjom…“, kazao je u sramotnoj izjavi za Dan Milović.

Da stvar bude još gora, Milović je, u maniru zadnje pizde, pokušao da na bijedan način relativizuje svoju izjavu i da ubijedi javnost da nije izgovorio ono što se jasno čulo na snimku.

Osim što se deklarisao kao notorni fašista, Milović je juče ogolio velikosrpsku suštinu funkcionera PES, koji bi Crnu Goru, po priznanju njihovog partijskog šefa Jakova Milatovića, rado vidjeli u okvirima ”srpskog sveta”, odnosno kako oni to eufemistički nazivaju ”Otvorenog Balkana”.

U toj namjeri smetaju im Crnogorci, jer se ”pomirenje” po Evropi sad i njihovim nalogodavcima gradi na ”srbizaciji” i ”svetosavizaciji” Crne Gore. U svetosavskoj Crnoj Gori koju sanja Milović, svi koji se osjećaju kao Crnogorci i koji ne žele integraciju u granice ”srpskog sveta” su ”crnogorski nacionalisti” koji treba da budu ”dekontaminirani”. To je valjda ono na što aludira njihov duhovni otac Jovan Mićović kada govori o ,,maloj Ukrajini” i denacifikaciji.

Čitaj još:   DESNIČAR, Ubio devet ljudi: Postavio JEZIVI MANIFEST, obratio se AMERIKANICIMA ... (foto i video)

Ali upotrebljavajući izraz ”dekontaminacija” Milović je Crnogorce i sve one kojima je Crna Gora u srcu sveo na rang virusa, insekata ili neke slične pošasti od koje društvo treba da bude oslobođeno, da bi bilo ”anestezirano”, ”pomireno” i lagano integrisano u ”srpski svet”.

Odbojnost prema Cetinju i Milovićeve prijetnje Crnogorcima ne treba da čude s obzirom da je njegov partijski šef Milatović u VAR sobi u noći između 4 i 5. septembra 2021. rekao da ”nije bitno ako pogine desetak Crnogoraca na Cetinju, bitno je da Joanikije bude ustoličen u Cetinjskom manastiru”.

Ova zlokobna rečenica, samo je vrhunac sadističkog bezobrazluka i mržnje prema Crnogorcima koju je Milatović ispoljavao 4. i 5. septembra 2021. prilikom nasilnog ustoličenja visokog funkcionera svetosavske sekte  Mićovića na Cetinju. Milatović je tada u čuvenoj VAR sobi sladostrasno uzdisao pun zadovoljstva dok su Crnogorce gušili suzavcem, tukli i terorisali gumenim mecima.

Nakon izjave Milovića, postaje očigledno da je stav koji Milatović ima prema Cetinju i Crnogorcima dominantan u Pokretu Evropa sad.

Iako po svaku cijenu žele da se predstave kao prozapadna partija koja njeguje multikulturalne vrijednosti, nacionalnu i vjersku toleranciju, visoki funkcioneri Evrope sad ne mogu da sakriju fašističku i velikosrpsku suštinu, po kojoj je svaki crnogorski otpor ili afirmacija patriotizma i ljubavi prema Crnoj Gori povod za dekontaminaciju. 

A poruke o ”dekontaminaciji” i ”žrtvovanju 10 crnogoraca”, treba valjda prihvatiti kao dio proevropske terminologije mladih fašisoidnih populista.

Čitaj još:   HERCEG NOVI: Zatvorena birališta, do 19.30 izašlo 64,77%... (foto i video)

I za kraj treba konstatovati da po odnosu prema Crnogorcima i Cetinju, postoji jedna osoba koja se može staviti u istu ravan sa Evropom sad– velikosrpski paraistoričar Aleksandar Raković. Na Pravnom fakultetu u Beogradu 18. juna 2019. godine, prilikom promocije knjige “Crnogorski separatizam”, Raković je u završnoj rečenici svog izlaganja rekao:

“U jednom momentu njih 100.000 ostaće protiv nas 7 i po miliona, a onda će biti prilike da sa njima razgovaramo, kako im dolikuje”.

Isti plan očigledno imaju Milović, Milatović i ekipa…

BONUS VIDEO: Gost emisije član predsjedništva Pokreta Evropa sad Andrej Milović.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more