IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO BRAVO: Rukometaši Crne Gore ponovo na Evopskom prvenstvu… (foto, video)

U narednu nedjelju Šolini izabranici u Podgorici direktno odlučuju o drugom mjestu protiv Bosne i Hercegovine, dovoljan im je neriješen rezultat…

PRIŠTINA: Svijet, Sport, vijesti, petak, 28: IV- 2023, 00: 34… VELIKO BRAVO: Rukometaši Crne Gore ponovo na Evopskom prvenstvu… (foto, video)

Pobjedom u Prištini rukometaši Crne Gore ponovo su izborili učešće na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras savladali Kosovo sa 26: 24 (11: 6), iako su tokom cijele utakmice imali sigurno vođstvo.

Ostalo je samo da se riješi da li će „lavovi” u Njemačku ići kao drugi u grupi 7 ili kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz osam grupa.

Nedoumica postoji samo zato što je Bosna i Hercegovina savladala kombinovanu selekciju Slovenije u Cazinu 27: 26, pa je Crnoj Gori u nedjelju u „Morači” protiv „zmajeva” dovoljan bod da ostane druga.

Od početka utakmice u Prištini reprezentacija Crne Gore je preuzela vođstvo, koje nije ispuštala nijednog trenutka, a prednost naših reprezentativaca kretala se uglavnom između tri i šest golova razlike.

U prvim minutama utakmice igralo se veoma rastrzano, sa dosta grešaka naših igrača u napadu, koji nijesu uspjeli da valorizuju fenomenalne odbrane golmana Nebojše Simića koji je već nakon sedam minuta igre imao osam odbrana, ali je rezultat na semaforu bio samo 3: 1.

Ipak, u tim trenucima odlično je igrao Branko Vujović koji je od prvih pet golova naše reprezentacije postigao čak četiri, a jednom se u strijelce upisao i Kaluđerović.

Čitaj još:   Deda žrtva prevare: Dvije žene rekle rečenicu, zbog koje je ostao bez 66.000 EURA... (foto)

Prvi put smo poveli tri razlikeu 22. minutu igre kada je mrežu Kosova pogodio Simić za prednost od 7:4 i do kraja utakmice tu prednost više nismo ispuštali.

Na poluvrijeme se otišlo sa prednosti od 11: 6 nakon petog gola Branka Vujovića, a kada je u 33. minutu Mirko Vujović donio šest golova prednosti činilo se da je pobjednik odlučen i da će Kosovo doživjeti rezultatski debakl.

Ipak, do kraja utakmice Kosovari se nisu predavali, uporno bi se vraćali u igru nakon što bi naši dolazili do prednosti od 5- 6 golova razlike– bilo je 16: 10, pa 16: 15, potom 20: 14, da bi Kosovo smanjilo na 22: 19 (54.minut), ali i 26: 21 u 57. minutu.

Ipak u završnici domaćin je sa tri gola smanjio na pristojnih 26:24.

U našem timu najbolji su bili Branko Vujović sa sedam golova i golman Nebojša Simić koji je u pšrvom poluvremenu već sakupio 13 odbrana i često bio nerješiva enigma za domaćina.

KOSOVO– CRNA GORA 24: 26 (6: 11)

Priština– Palata omladine i sporta. Gledalaca: 1.260. Sudije: K. Hanes i D. Hanes (Njemačka). Sedmerci: Kosovo 3 (2), Crna Gora 4 (2). Isključenja: Kosovo 4, Crna Gora 6 minuta.

Kosovo: BERIŠA (14 odbrana i dva sedmerca), Mehmeti, Jupa 5, Čačaj, Dedaj 2 (1), TAHIRUKAJ 6, MUŠKOLJAJ 2, ĆUNI 2, Šabani, Ramosaj 1, GEGAJ, Ramadani, Muljaj, ĐUKA 5 (1), TAČI 1, Zogaj.

Čitaj još:   ADVOKAT TOMIĆ SVE IZNENADIO IZJAVOM: "Darko Elez spreman otkriti ubice sarajevskih policajaca! "... (foto)

Crna Gora: Matović, N. SIMIĆ (17 odbran i sedmerac), F. Vujović, BAKIĆ 3, Dragašević, Čavor 2, LAZOVIĆ 2, ČEPIĆ, Ćorsović, B. VUJOVIĆ 7, M. RADOVIĆ 4 (2), KALUĐEROVIĆ 3, B. Simić 1, Božović, Vujačić 1, L. Radović 3...

BONUS VIDEO: Ovo je nasa zemlja! Crna Gora – Poljska 26:23

izvor iBalkan.net/ aktuelno.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more