IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA: Na Ahiret preselio Fadil Hadžalić, autor himne „Pljevlja naš grade voljeni“ i MOSI igara i voditelj okteta „Taslidža“… (foto)

U Pljevljima je u 75. godini života, preselio na Ahiret Fadil Hadžalić, istaknuti pljevaljski kulturni radnik, dobitnik nagrade Opštine Pljevlja „20 Novembar“,  muzički pedagog i direktor JU „Škola za osnovno muzičko obrazovanje“ u Pljevljima…

PLJEVLJA: Regija, Crna Hronika, vijesti, subota, 06: V- 2023, 08: 14… TUGA VELIKA: TUGA VELIKA: Na Ahiret preselio Fadil Hadžalić, autor himne „Pljevlja naš grade voljeni“ i MOSI igara i voditelj okteta „Taslidža“… (foto)

Fadil Hadžalić je istaknuti prosvjetni i kulturni radnik. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Pljevljima. Diplomirao je na Odsjeku za muziku Više pedagoške akademije u Sarajevu, koju je pohađao kao stipendista Međurepubličke zajednice za prosvjetno-kulturnu djelatnost i Saveza boraca.

RAHMETLI Fadil Hadžalić svoj radni vijek proveo je u Pljevljima radeći kao muzički pedagog u više obrazovnih i kulturnih institucija. Težio je ostvarenju obrazovnih, vaspitnih i funkcionalnih ciljeva muzičkog vaspitanja, kao i afirmaciji kulturne funkcije škola.

U nastavi i vannastavnim aktivnostima isticao se kao uzorni pedagog, kreativni izvođač i uspješan organizator nastave. Iza sebe je ostavio preko četerdeset generacija muzički edukovanih učenika.

Čitaj još:   Istekao poslednji policijski sat od danas dozvoljeno slobodno kretanje...(foto)

Pored rezultata ostvarenih u profesionalnom radu, Fadil Hadžalić je višedecenijskim volonterskim angažovanjem davao lični pečat kulturnom ambijentu grada PLJEVALJA i promociji kulture u zemlji i inostranstvu.

Autor je i više muzičkih kompozicija od kojih je najznačajnija himna Pljevalja- „Pljevlja naš grade voljeni“, kao i kompozicija za „Zlatnu pahulju“ i zvanične himne MOSI igara.

Bio je i dirigent mješovitog hora KUD- a Volođa, gdje je svirao u zabavnom i narodnom orkestru kulturno umjetničkog društva, kao vrsni umjetnik na harmonici.

Fadil Hadžalić je bio rukovodilac pjevačkog okteta „Taslidža“. Radio kao muzički pedagog u institucijama osnovnog obrazovanja.

Dženaza rahmetli Fadila Hadžalića obavlena je NA GRADSKOM GROBLJU “RAVNI” U PLJEVLJIMA 04.05 2023, iza njega su ostale ćerke SAMIRA i ALMA, unučad RAMIZ, KERIM i SELMA i mnogobrojna rodbina prijatelji i komšije…

IZVOR iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   CURE, DETALJI TRAGEDIJE U TREBINJU: Suprugu, ubio na radnom mjestu, pa digao ruku na sebe, bila je kćerka ratnog načelnika, BOŽIDARA VUČUREVIĆA...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more