IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNI DETALJI saslušanja masovnog ubice iz Mladenovca: JA SAM UBIO TE LJUDE, A NISAM IH POZNAVAO! U otetom taksiju bila TRUDNICA!

U. B. (21) na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu priznao zločin i detaljno opisao svoj krvavi pir. Određen mu je pritvor do 30 dana…

Ja sam pucao iz automata! Nisam poznavao te ljude, pucao sam jer sam hteo da zaplašim mještane.

Ovo je, kako Kurir saznaje, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, izjavio Mladenovčanin U. B. (21), osumnjičen da je 4. aprila uveče u selima Dubona i Malo Orašje, hicima iz automatske puške ubio osmoro mladih ljudi, a ranio četrnaestoro.

Prema riječima našeg izvora, U. B. je u tužilaštvu priznao zločin i detaljno opisao šta se dogodilo kobne noći.

Tri krivična djela

– On je naveo da je upotrebom automatskog oružja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zastrašio stanovništvo Malog Orašja i Dubone – saopštili su juče iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu.

U. B. se, kako navodi tužilaštvo, tereti za krivična djela teško ubistvo, otmica, kao i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

– On se sumnjiči da je u kasnim večernjim satima i u toku noći na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatskog oružja lišio života osam lica, dok je prilikom bjekstva sa lica mjesta najprije neovlašćeno koristio tuđe motorno vozilo. Potom u blizini naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio bombom taksisti i putnici u taksi vozilu, koja je bila u drugom stanju, te na takav način prinudio vozača da ga odveze do sela u opštini Kragujevac gdje je kasnije i uhapšen – navodi se u saopštenju.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio, da podsjetimo, pronađena je veća količina oružja i municije.

Osumnjičenom je određen pritvor u trajanju do 30 dana.

Opasnost od bjekstva

– Određen mu je pritvor budući da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenog, osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak utjecanjem na svjedoke, čije ispitivanje predstoji u istrazi, zatim jer postoje osobite okolnosti da će ponoviti krivično djelo obzirom da je preduzetim radnjama, dan nakon događaja od 3. maja, kod svakog građanina Republike Srbije dodatno izazvao i razvio osjećaj ličnog straha, nespokojstva i nesigurnosti – saopštilo je Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Čitaj još:   SARAJEVO: Obilježeno 28. godina masakra u Ferhadiji ubijeni čekali u redu za hljeb ... (foto i video)

Kako Kurir saznaje, taksista koga je tokom krvavog pira oteo U. B. je član jendog udruženja u Smederevu, a izbegao je smrt za dlaku. Naime, njega je U. B., kada je izašao iz ukradenog auta, zaustavio, ušao mu u kola sa ručnom bombom i rekao da ga vozi u selo Vrnjište kod Kragujevca, gdje mu žive rođaci.

– Čovjek je jako istraumiran, u neviđenom je šoku. Sa nama je jedva progovorio nekoliko riječi o nemilom događaju. Neće raditi neko vrijeme – kažu iz taksi udruženja u kom je ovaj taksista zaposlen.

Prema njihovim riječima, najgore mu je bilo jer je u trenutku otmice vozio stranku, i to trudnu ženu.

– Nije bio sam u automobilu, imao je stranku kad mu je on upao u auto sa ručnom bombom u rukama. Ne želi da govori o svemu tome, teško mu je i mi ga ne diramo. Zamolio nas je da ga ne pitamo ništa i da ga neko vrijeme pustimo da preživi sve ovo.

Videli smo se na kratko s njim, po pogledu i izrazu lica se vidjelo da mu je baš teško i da je pod velikim sresom i šokom – kažu oni i dodaju da je njemu bilo bitno da trudnica ne nastrada i da je sve vrijeme razmišljao o njoj, da bude dobro.

Čudom živi

Nestalo mu municije

Kako saznajemo, čim je ostavio U. B. na mjestu na kom je tražio, taksista je pozvao polciju i sve im ispričao, tako da je doprineo hapšenju.

Čitaj još:   Užasna SCENA: Sin Mihaela Šumahera doživio tešku nesreću u Saudijskoj Arabiji, prevezen u bolnicu (VIDEO)

– Njega i trudnicu nije ubio najvjerovatnije jer mu je nestalo municije. A, da je aktivirao bombu u kolima i sam bi nastradao, a to nije želio – kaže izvor.

Povrijeđeni: Dvoje ide na kućno liječenje

Dvoje povrijeđenih u ovom krvavom piru danas će biti pušteni kući.

– Dječak koji je u Urgentnom će danas biti pušten kući, a što se tiče ovog jednog momka – P. M. iz Malog Orašja i on će biti pušten kući – rekla je juče ministarka zdravlja dr Danica Grujičić. Zdravstveno stanje pojedinih pacijenata je i dalje veoma kritično, ističe ministarka.

– M. A. 2005. godište, koja je imala opsježne povrede trbuha, S.J. koji ima povredu kičme i kome je urađena drenaža su životno ugroženi- rekla je Grujičić.

izvor: Kurir.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more