IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIJETILI DA ĆE DONIJETI ORUŽJE U ŠKOLU! Uhapšena trojica učenika zbog pretećih poruka, na Instagramu objavili slike puške i noža! (foto)

Svoje prijetnje su potkrepili fotografijama...

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 07: V- 2023, 00: 14… PRIJETILI DA ĆE DONIJETI ORUŽJE U ŠKOLU! Uhapšena trojica učenika zbog pretećih poruka, na Instagramu objavili slike puške i noža! (foto)

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana trojici maloljetnika, uzrasta 15 i 16 godina, inače, učenika novosadske Mašinske škole, jer su slali drugarima preteće poruke uz napomenu da će ponijeti oružje u školu.

Sve svoje pretnje su potkrepili fotografijama.

– Pritvor je određen zbog toga što postoje okolnosti koje ukazuju na to da će osumjičeni ometati postupak uticajem na svjedoke i zbog okolnosti koje ukazuju na to da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da dovrše pokušano krivično djelo.

Sumnjiče se da su izvršili krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i izazivanje panike i nereda– saznajemo u Višem sudu u Novom Sadu.

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović: KO JE IVICA DAČIĆ, DA POZIVA NA HAPŠENJE NENADA ČANKA?

Ovi maloljetnici su na društvenoj mreži Instagram objavili preteće poruke uz fotografiju noža i puške, a pretresom stana jednog od njih, policija je pronašla repliku automatske puške.

Trojica maloletnika su sa prebivalištimaa u Novom Sadu, Beočinu i Temerinu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će nakon dvije tragedije po hitnom postupku biti donijete mjere kojima će, kako je rekao, biti izvršeno gotovo potpuno razoružanje Srbije.

On je rakao i da će biti provjereno 45.000 profila na društvenim mrežama „kojima se dopadaju ubice“. U Srbiji je bilo više od 25 intervencija zbog incidenata učenika koji su pokušali da oponašaju dečaka koji je ubio osmoro đaka i portira u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, prenosi N01S.

izvor Informer.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more