IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POSLE STRAVIČNOG MASAKRA: JEDNA ŠKOLA U BEOGRADU DONIJELA RIGOROZNE MJERE- Nastavnici će moći da pretresaju torbe učenika?

Osnovna škola “Drinka Pavlović” odlučila je da sama uvede dodatne mjere bezbjednosti osim onih koje je uvela država nakon tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” kada je K. K. (13) ubio osmero svojih drugara i čuvara.

Naime, Savjet roditelja Osnovne škole Drinka Pavlović usaglasilo se zajedno sa školom oko 12 mjera kojima bi se školskom osoblju dala dodatna ovlašćenja kako bi se povećala bezbjednost djece, piše Informer.

Ivan Ristić, predsjednik Savjeta roditelja rekao je da su roditelji jednoglasno bili za ove mjere jer u školi postoje problemi sa pojedinom djecom i prije tragedije koja se desila.

Kako je istakao, mjere će važiti do kraja školske godine a, između ostalog, roditelji će dati razrednim starešinama, direktoru i njegovom pomoćniku saglasnost kojom će smjeti da pretresu torbe učenika ukoliko posumnjaju da kod sebe imaju nešto što je nedozvoljeno.

Takođe, pooštren je i ulazi i izlaz iz školske zgrade, zadržavanje u školskom dvorištu van odmora odnosno nastave, ali je povećan i broj nastavnog osoblja koje će dežurati po spratovima škole.

Jedna od najvećih briga roditelja su problematična i agresivna djeca. Tako je prema rječima Ristića jedan dječak veoma agresivan, postoje i tuče djevojčica, a imaju i dijete koje je žrtva vršnjačkog nasilja.

Čitaj još:   OTVORENO UPOZORENJE IZ BERLINA: "Dajtonski sporazum je u opasnosti od kolapsa!" (foto)

Sajvet je zaključio da se policajac nalazi u školi samo do 16 časova i da će zatražiti da se uvede i jedan koji će biti do kraja nastave odnosno večernjih časova.

– Jako je važno da policajac bude tu. Oni sada pretresaju decu koja imaju dosije. Juče smo saznali da je jedan dječak poneo baklju i policija ga je sprečila da je unese u školu – ističe Ristić.

Predsednik Saveta Roditelja kaže da ima nekoliko odeljenja u kojima ima dece koja su problematična.

Problematični od prvog osnovne

Ristić objašnjava da su i roditelji pomalo odaljeni jedni od drugih, i sada se pokušavaju stvoriti veze i između samih roditelja na sastancima koji se prave povodom bezbjednosti u školi.

– Najveći problemi se dešavaju za vrijeme odmora i međusmjena. I zato ako imate stalno nekoga dežurnog, onda se prevenira to – objasnio je on.

On kaže da je simptomatično to što u starijim razredima probleme prave djeca koja su to radila “od prvog osnovne”.

– Obično problemi počnu več u prvom, a to su ista djeca koja i kasnije prave haos. Rijetko kad se dešava da neko počne da pravi probleme u petom, šestom razredu. Ali ćemo pokušati sve to da riješimo i pristupimo svakom odjeljenju – zaključio je Ristić.

Čitaj još:   EVO KAKO I KAD PARTIJSKA KNJIŽICA VAŽI VIŠE OD DIPLOME: Opština Nikšić masovno zapošljava podmladak Nove srpske demokratije... (foto)

izvor: espreso.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more