IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TURSKA, BALKAN I EVROPA OVAKVE IZBORE NISU VIDJELI 20 GODINA: Redžep Tajip Erdogan održao govor s balkona-“Neko je u MUTFAKU, a mi smo…”

Slavi se i ispred KEMALA Kılıçdaroğluovog štaba u Ankari gdje se također okupio velik broj njegovih pristaša…

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan se oko 1 ujutro obratio svojim pristašama s balkona sjedišta svoje stranke AKP u Ankari, a obraćanje je započeo ljubavnom pjesmom svojim obožavateljima koji su satima čekali njegov govor.

Obraćanje je započeo riječima “neko je u kuhinji, a mi smo na balkonu”, referirajući se na svog glavnog protukandidata Kemala Kilicdaroglua, koji je tokom izborne kampanje objavljivao snimke iz svoje skromne kuhinje.

“Iako konačni rezultati još nisu stigli, značajno vodimo. Još uvijek ne znamo konačne službene rezultate, čekamo na objavu volje naše nacije. Dok čekamo na rezultate, odlučio sam održati tradicionalni govor s balkona unaprijed”, rekao je Erdogan. BBC navodi kako se radilo o jasnoj sugestiji da, iako Erdogan nije uspio pobijediti u prvom krugu izbora, vjeruje da će pobijediti u drugom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 14. novembar 2018. godine

Nakon prebrojanih 97 posto listića, Erdogan vodi s 49,39 posto, a Kilicdaroglu ima 44,92 posto, izvijestila je državna novinska agencija Anadolija. Državno izborno povjerenstvo je objavilo da je za Erdogana glasalo 49,49 posto birača nakon prebrojanih 91,93 posto listića.

Treći, nacionalistički kandidat Sinan Ogan osvojio je 5,3 posto glasova i mogao bi odlučiti o pobjedniku, ovisno o tome koga podrži u drugome krugu.

autor: İndira Bojadžić dopisnik http://face.ba

VIDEO: Son Dakika – Erdoğan'dan Balkon Konuşması: “Birileri Mutfakta Biz Balkondayız”

izvor: http://face.ba, (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more