IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Redžep Tajip Erdogan o svojoj pobjedi i NAVODIMA DA JE DIKTATOR: Jesu li takvi primorani da izlaze u Drugi krug predsjedničkih izbora? (foto, video)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan još jednom se osvrnuo na svoju pobjedu na izborima te je pozdravio ulazak Turske u novu eru.

ISTANBUL: Svijet, Znimljivosti, vijesti, četvrtak, 01. VI. 2022… 09: 38… Redžep Tajip Erdogan o svojoj pobjedi i NAVODIMA DA JE DIKTATOR: Jesu li takvi primorani da izlaze u Drugi krug predsjedničkih izbora? (foto, video)

Naš cilj je da uspostavimo pojas sigurnosti i mira oko nas, od Evrope do Crnog mora, od Kavkaza i Bliskog istoka do sjeverne Afrike, poručio je turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan

Obraćajući se na skupu u Ankari, Erdogan je rekao kako su posljednji izbori, na kojima je izašao kao pobjednik, stavili tačku na debatu o starom sistemu.

“Era koalicija se nikada neće vratiti nakon ovih izbora. Dok obilježavamo stogodišnjicu Republike, plovimo prema novim horizontima. Pred nama je ‘Vijek Turske’ i to je znak odlučnosti da ostvarimo veće ciljeve postizanjem vjekovnih ciljeva. Turska demokratija je najveći pobjednik ovih izbora”, rekao je Erdogan.

Čitaj još:   PARIZ OPET GORI: Policija i demonstranati u klinču... (foto i video)

Tokom govora Erdogan se osvrnuo i na tvrdnje zapadnih analitičara i političara da je uspostavio autokratski sistem vladavine.

Prema neslužbenim rezultatima, turski predsjednik Erdogan pobijedio je 28. maja u drugom krugu predsjedničkih izbora s osvojenih 52,16 posto glasova, dok je njegov protukandidat Kemal Kilicdaroglu dobio 47,84 posto glasova.

BONUS VIDEO: Why Erdogan’s victory in Turkey serves as a ‘cautionary tale’

izvor iBalkan.net/ agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more