IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IZBORI U CRNOJ GORI: Dosta niža izlaznost nego na prethodnim izbornim ciklusima- Glasanje prekinuto na pet BM u Rožajama…

Vanredni parlamentarni izbori u Crnoj Gori protječu mirno i uz tek manje nepravilnosti, no izlaznost je manja nego na prošlim parlamentarnim i predsjedničkim izborima, objavili su promatrači. Prema informacijama CeMi-ja, usljed nevremena u Rožajama je došlo do nestanka struje i glasanje je prekinuto na pet biračkih mjesta.

Prema podacima Centra za demokratsku tranziciju, do 15 sati glasalo je oko 35 posto birača, manje nego na parlamentarnim izborima 2020. i predsjedničkima u aprilu, kada je izlaznost bila oko 50 posto. 

Nepravilnosti se uglavnom odnose na fotografiranje glasačkih listića, a evidentiran je i jedan sukob birača i članova izbornog povjerenstva na biračkom mjestu. Birališta su otvorena do 20 sati i prvi rezultati očekuju se oko 21 sat. 

Ankete: Pokret Europa osvaja 30%

Na izborima učestvuje 15 stranaka i koalicija, a ankete pokazuju da će Pokret Europa predsjednika države Jakova Milatovića s oko 30 posto glasova biti ključan u formiranju nove vlasti.   

Čitaj još:   Šta se dešavalo u Sarajevu? BOMBAŠKI NAPAD: Bačena bomba na kuću Irfana Čengića, oglasio se načelnik općine Stari Grad... (foto)

Milatović je nakon glasanja izjavio novinarima izjavio da nova vlada treba nastaviti reformski put, unaprijediti životni standard građana i vladavinu prava te ubrzati europski put Crne Gore.

Izbore prati oko dvije hiljade promatrača od kojih je 200 inozemnih.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more