IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EKSPLOZIJE I SIRENE: Napad dronovima na ruski grad, izbio požar, ubijeni ruski general, bio je… (foto, video)

Hitne službe gase požar. Lokalne vlasti još nisu izvijestile o žrtvama ili mrtvima…

KURSK: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 16. VI. 2022… 09 38… EKSPLOZIJE I SIRENE: Napad dronovima na ruski grad, izbio požar, ubijeni ruski general, bio je… (foto, video)

Britanska vojna obavještajna služba potvrdila je prvu ovogodišnju smrt ruskog generala. General-major Sergej Gorjačev “gotovo je sigurno” poginuo u raketnom napadu u južnoj Ukrajini u srijedu, saopćilo je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

“Gorjačev je prvi ruski general za kojeg je potvrđeno da je ubijen u Ukrajini od početka 2023.”, saopćilo je britansko ministarstvo odbrane. Bio je načelnik stožera 35. kombinirane armije, čiji su dijelovi bili prisutni tokom masakra nad civilima u Buchi u martu 2022. prije nego što su uvelike zbrisani prošlog juna.

Zapovjednik grupe, general-poručnik Alexandr Sanchik, navodno je popunio prazninu na višem položaju u ruskoj vojnoj zapovjednoj strukturi, što znači da “postoji realna mogućnost” da je Gorjačev bio vršitelj dužnosti zapovjednika u vrijeme njegove smrti, reklo je Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva. General-majori obično zapovijedaju hiljadama vojnika i imaju viša imenovanja.

Čitaj još:   BEOGRAD: Zlatni Porsche od 130.000 dolara slupao se na raskrsnici kod... (foto i video)

Požar velikih razmjera izbio je u ruskom gradu Kursku nešto iza 2 sata ujutro po lokalnom vremenu, izvijestila je novinska kuća Ukrajinska pravda pozivajući se na ruske Telegram kanale. Požar je navodno izazvao napad dronom na obližnji komunikacijski toranj. “Došlo je do eksplozije u regiji Kursk. Prema preliminarnim podacima, dron je napao komunikacijski toranj u selu Krasnikovo, ali nakon što ga je dodirnuo, uletio je u upravnu zgradu preduzeća Belpol”, napisao je ruski Telegram kanal Baza.

Prema ruskim medijima, područje požara dosegnulo je 1,5 hiljada kvadratnih metara nakon što se proširio na skladište. Hitne službe gase požar. Lokalne vlasti još nisu izvijestile o žrtvama ili mrtvima. Kursk na jugozapadu Rusije pogođen je nekoliko manjih napada dronova i eksplozija u proteklih nekoliko sedmica.

Bonus video: Great Panic In The Kremlin! Big Explosions in the Russian- Occupied City of Mariupol!

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more