IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA DRAMA, AJKULA MEĐU KUPAČIMA: Bježali iz vode kako si stigli do obale… (foto, video)

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji prikazuje dramatičan trenutak kada kupači pokušavaju da pobjegnu na sigurno kroz vodu do struka dok se ajkula približava obali na plaži Costa Blanca u Španiji.

COSTA Blanca: Svijet, Crna Hronika, vijesti, petak, 16. VI. 2022… 09 38… VELIKA DRAMA, AJKULA MEĐU KUPAČIMA: Bježali iz vode kako si stigli do obale… (foto, video)

Spasioci su puhali u zviždaljke kako bi upozorili mještane i turiste na veliku ribu i pozivali ih da što prije izađu iz mora. Kupačima je naređeno da izađu iz vode na popularnoj plaži Orihuela Costa u četvrtak ujutro nakon što su vidjeli dva metra dugačku ajkulu.

Jedna žena je doživjela napad panike nakon što je shvatila da se ajkula nalazi samo nekoliko metara od nje. Ajkula je vrlo brzo otplivalan dalje, a ljudi su nastavili da se kupaju u roku od nekoliko minuta, objavio je Costablanca.fm.

Čitaj još:   Može li bizarnije? STIGLA "PODRŠKA" I S ONOG SVIJETA: Na Instagram profilu Šabana Šaulića poziv na Vučićev skup... (foto)

Policija je saopćila da je to mogla biti plava ajkula koja pripada porodici mediteranskih ajkula. Povećanje temperature mora zbog klimatskih promjena može utjecati na migratorne rute koje vode ajkule.

Video pogledajte OVDJE.

izvor agencije

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   OVO JE DNO DNA: Porfirije u Tuzli nije otišao odati počast pobijenoj mladosti, ali je u društvu četnika popio po pivo… (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more