IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRPSKI AUTOKRATA PUCA PO ŠAVOVIMA: Ponižavanjem svojih pulena, Vučić priznao da je ”IZGUBIO” Crnu Goru?

Vučić je prvi put otvoreno kritikovao i ponižavao dvojicu političkih aparatčika koje smatra za svoje marionete. Takva reakcija se može objasniti bijesom jer su planovi srpskog autokrate za Crnu Goru propali, kao uostalom i čitav njegov apsolutističko-hegemonistički politički koncept

Srpski autokrata Aleksandar Vučić održao je juče još jedno obraćanje javnosti ispunjeno bolesnom patetikom u kome je Srbe sa sjevera Kosova ponovo zloupotrijebio u političke svrhe, iskoristivši pri tom incident u kome su učestvovali srpski maloljetnici i kosovska policija.

Vučić je incident koji se desio u Zvečanima prilikom saobraćajne kontrole  podigao na neslućen nivo da bi ponovo podgrijao tenzije u Regionu. To uostalom nije ništa novo za političara koji godinama koristi velikosrpsku patetiku i žalopojke o najčešće izmišljenoj ugroženosti Srba za prikupljanje političkih poena.

Srpski autokrata je juče bio vidno nervozan i uznemiren jer je svjestan da je pročitan od Zapada i da mu unutrašnje političke prilike ni malo ne idu na ruku. Stoga je prinuđen da nastavi bolesni narativ o velikosrpskoj ugroženosti, iako je poznato da njegove kriminalne bande po nalogu obavještajnih službi izazivaju incidente na sjeveru Kosova kad god to Vučiću odgovara.

Međutim, još jedan veoma bitan detalj sa konferencije za medije je krajnje ponižavajuća kritika koju je srpski autokrata uputio svojim resursima – predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću i odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću, na koje je računao kada je u pitanju integracija Crne Gore u ”srpski svet”. Vučić je prvi put otvoreno kritikovao i ponižavao dvojicu političkih aparatčika koje smatra za svoje marionete. Takva reakcija se može objasniti bijesom jer su planovi srpskog autokrate za Crnu Goru propali, kao uostalom i čitav njegov apsolutističko-hegemonistički politički koncept.

Čitaj još:   SKANDAL: Gradonačelnik NIKŠIĆA javno na TV- u VRIJEĐAO SVE SREBRENIČKE ŽRTVE GENOCIDA... (video)

”Manite se domaćinstva, nije nama ni do vašeg mora, ni planina, ni bilo čega, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje da li bi prihvatio posredovanje Crne Gore u dijalogu između Beograda i Prištine”, burno je juče reagovao Vučić u obraćanju javnosti povodom dešavanja na sjeveru Kosova, odgovarajući na pitanje novinara Tanjuga kako komentariše prijedlog odlazećeg premijera Dritana Abazovića i predsjednika Jakova Milatovića da Crna Gora bude domaćin pregovora između Beograda i Prištine.

On se ironično zahvalio Abazoviću i Milatoviću, uz poruku da sve najbolje želi Crnoj Gori “i ništa više”.

”Nije nama potrebna stolica, ne moram ni da sjedim na njoj kad s nekim razgovaram. Samo što nemate s kim da razgovarate”, poručio je rezignirani Vučić.

Na osnovu ove reakcije jasno je da je srpski autokrata razočaran i u panici, jer je potpuno propao njegov plan za regionalnu hegemoniju, a takođe je ”provaljeno” njegovo sjedjenje na više stolica između Zapada i Moskve dok u nedogled odugovlači rješavanje kosovskog pitanja. Sada kada se njegova autokratska vladavina bliži kraju, dao je sebi oduška i otvoreno kritikovao svoje resurse Milatovića i Abazovića, i na ponižavajući način im poručio koliko su nebitni. Jer mu izgleda neće više biti od koristi s obzirom da je Crna Gora na dobrom putu da se potpuno izbavi iz kandži velikosrpske hegemonije.

Čitaj još:   DARKU, BRIŠU SJEĆANJA, imaće gađenje i pomisao na DROGU...

U.P.A.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more