IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Policija oduzela kokain u vrijednosti pola miliona eura, uhapšene dvije osobe… (foto)

Detaljnom kontrolom vozila kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin”

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 22. VI. 2022… 19: 38… PODGORICA: Policija oduzela kokain u vrijednosti pola miliona eura, uhapšene dvije osobe… (foto)

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“– Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju otkrivanja i suzbijanja tzv. ulične distribucije narkotika, pronašli i oduzeli oko dva kilograma kokaina visoke čistoće, čija se ulična vrijednost procjenjuje na skoro pola miliona eura, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako su naveli u saopštenju, dvije osobe su uhapšene.

“Podgorička policija je danas u ulici Partizanski put zaustavila vozilo marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka u kojem su se nalazili M.B. (40) državljanin Republike Turske i M.F.B. (40) državljanka Crne Gore…

Čitaj još:   PODGORICA: NOVI ZAKON STUPA NA SNAGU, Od sjutra zabrana pušenja u zatvorenom prostoru...

Detaljnom kontrolom vozila kriminalistička policija je pronašla i oduzela dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je kokain, ukupne težine od oko dva kilograma, kao i jedno manje pvc pakovanje sa sadržajem materije za koju se sumnja da je heroin”, naveli su u saopštenju.

Foto: UP
Foto: UP

Preliminarnim analizama je, kako dodaju, utvrđeno da je pronađeni kokain najviše čistoće i kvaliteta, a kriminalistička obrada upućuju na sumnju da je navedni kokain prokrijumčaren u našu državu sa namjerom stavljanja u dalju tzv. uličnu prodaju na području Crne Gore.

“Procjenjuje se da bi ulična vrijednost kokaina, ove čistoće i kvalitat, miješanjem radi dobijanja na količini, iznosila skoro pola miliona eura. Oduzeta opojna droga biće vještačena u Forenzičkom centru Uprave policije”, naveli su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.B. i M.F.B. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Čitaj još:   BRATISLAVA ZA NAŠ ZABORAV: Zmajevi izgubili u Bratislavi, očajno prvo poluvrijeme za poraz od Slovačke... (foto, video)

izvor CdM.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more

DANAS Podgorica: Krivična prijava protiv mitropolita Amfilohija…

Danas je, Crnogorski pokret (CP) podnio je osnovnom državnom tužilaštvu Read more