IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSNA NASTAVILA DA TUGUJE: Izgubila BITKU ŽIVOTA i Alma Suljić, druga doktorica koju je automobilom udario pijani vozač na pješačkom prelazu u SARAJEVU… (foto, video)

Alma Suljić, druga djevojka koju je 26. maja navečer u sarajevskom naselju Marijin Dvor na pješačkom prijelazu automobilom udario Armin Berberović, umrla je sinoć u SARAJEVU…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 23. VI. 2022… 09: 38… BOSNA NASTAVILA DA TUGUJE: Izgubila BITKU ŽIVOTA i Alma Suljić, druga doktorica koju je automobilom udario pijani vozač na pješačkom prelazu u SARAJEVU… (foto, video)

Alma Suljić, mlada doktorica, koja je radila u Zenici, bila je sa prijateljicom, također doktoricom Azrom Spahić koja je poginula na licu mjesta. Berberović je vozio bez položenog vozačkog ispita i imao je alkohola u krvi.

Suljić je zadobila povrede opasne po život. Nažalost, nije izdržala. je proteklih nekoliko sedmica bila u kritičnom stanju i pod budnim nadzorom ljekara na KCUS-u, ali kako nezvanično saznajemo, nažalost nije uspjela izdržati nakon fatalnih povreda koje joj je automobilom nanio Berberović te je sinoć preminula.

Alma Suljić je iz Sarajeva, a radila je u Domu zdravlja u Zenici.

Čitaj još:   Može li domaći lijek iz Lukavca pomoći u liječenju koronavirusa (VIDEO)

Kobne noći Berberović je vozilom na pješačkom prijelazu, na križanju ulica Dolina i Maršala Tita, udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Podsjetimo, Berberović je uhapšen dan nakon stravičnog događaja, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 22. juna uputilo zahtjev Kantonalnom sudu za produženje pritvora na još dva mjeseca.

Berberoviću je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita.

U ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđena je i 21- godišnja E. S. s Ilidže koja je, nakon zbrinjavanja u bolnici, puštena na kućno liječenje.

BONUS VIDEO: Horor u Sarajevu: Armin Berberović pijan, brzom vožnjom, udario tri djevojke, podlegla Azra Spahić!

izvor iBalkan.net/ AGENCIJE

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more