IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA KOJA OPOMINJE: Posljednji ispraćaj i oproštaj od mlade doktorice, na groblju Vlakovo klanjana dženaza dr. Almi Suljić… (foto, video)

Džeznaza dr. Suljić klanjana je 24. juna, na gradskom mezarju Vlakovo…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 25. VI. 2022… 00: 38… TUGA KOJA OPOMINJE: Posljednji ispraćaj i oproštaj od mlade doktorice, na groblju Vlakovo klanjana dženaza dr. Almi Suljić… (foto, video)

Mlada doktorica Alma Suljić (26), koja je zadobila opasne povrede po život u nesreći na Marijin- Dvoru, preminula je u petak na Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.

Džeznaza dr. Suljić klanjana je danas, 24. juna, u 17 sati, na gradskom mezarju Vlakovo.

Alma je proteklih nekoliko sedmica bila u kritičnom stanju i pod budnim nadzorom ljekara na KCUS-u, ali kako saznaju printani mrfiji, nažalost, nije uspjela izdržati nakon fatalnih povreda koje joj je automobilom nanio Armin Berberović te je preminula. Berberović je automobil vozio pijan i bez položenog vozačkog ispita.

Alma Suljić je također bila doktorica, poput Azre Spahić, doktorice koja je preminula kada se dogodila nesreća 26. maja 2023. Alma Suljić je iz Sarajeva, a bila je zaposlenica Doma zdravlja Zenica.

Čitaj još:   Čaba Der"nasmijani ubica" iz Srbije: Otkrio, ZAŠTO je postao zloglasni KRVOLOK... (foto i video)

Podsjećamo, Berberović je vozilom na pješačkom prijelazu udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Tužilaštvo KS predložilo pritvor Arminu Berberoviću zbog smrti Azre Spahić. Berberović je uhapšen dan nakon nesreće. Utvrđeno je da vozio pod dejstvom alkohola, brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita.

BONUS VIDEO: Nakon teške borbe,preminula Alma Suljić,druga doktorica koju je automobilom udario Armin Berberović

izvor iBalkan.net/ agencije