IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REIS Husein- ef KAVAZOVIĆ: Ako ova mržnja prema MUSLIMANIMA se ne zaustavi, VJERUJEM DA ĆE POSLJEDICE BITI TRAGIČNE… (foto)

Reisul- ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović reagovao je povodom ponovnog organiziranog spaljivanja Kur‘ana u Švedskoj.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30. VI. 2022… 10: 58… REIS Husein- ef KAVAZOVIĆ: Ako ova mržnja prema MUSLIMANIMA se ne zaustavi, VJERUJEM DA ĆE POSLJEDICE BITI TRAGIČNE… (foto)

“Sloboda govora nije apsolutno pravo i može biti podvrgnuta ograničenjima, posebno kada se koristi za širenje mržnje ili nanošenje štete drugima.

U Švedskoj su ponovo vlasti dopustile organizirano spaljivanje Kur’an-i Kerima. Sloboda govora nije apsolutno pravo i može biti podvrgnuta ograničenjima, posebno kada se koristi za širenje mržnje ili nanošenje štete drugima. Ta sloboda trebala bi se koristiti za promicanje tolerancije, uvažavanje različitosti i poticanje napretka, a ne za širenje mržnje ili poticanje nasilja- rekao je on te dodao:

Spaljivanje knjiga u evropskim zemljama, ipak, nije nova pojava. Nigdje se tako masovno nisu spaljivale knjige kao na ovom kontinentu. Događalo se to u Španiji pred inkviziciju, u Njemačkoj pred holokaust nad Jevrejima, u Sarajevu u osvit genocida nad muslimanima.

Čitaj još:   LOPOVI ZA 20 MINUTA ODNIJELI IM SVE STVARI IZ AUTA, SVJEDOCI IH SNIMILI: Drama porodice... (foto)

Zapitao se i jesu li na redu muslimani u Skandinaviji.

  • Ako se ova mržnja prema muslimanima u Evropi ne zaustavi vjerujem da će posljedice biti tragične. Masovni zločini u Evropi su dio njenog naslijeđa, oni i nastaju na ovaj način, spaljivanjem knjiga, kao uvertira za spaljivanje ljudi-poručio je na kraju.

Masovni zločini u Evropi su dio njenog naslijeđa, oni i nastaju na ovaj način, spaljivanjem knjiga, kao uvertira za spaljivanje ljudi”, objavljeno je na zvaničnom Facebook profilu reisul- uleme.

izvor Hayat.ba

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more