IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA GRADA ISPOD TREBEVIĆA- Klanjana dženaza Vahidinu Musemiću, brat Husref zaplakao… (foto, video)

Veliki broj sportista i sportskih radnika iz Sarajeva, ali i ostatka zemlje i iz regiona, klanjao je dženazu Vahidinu Musemiću, koji je ukupan na Gradskom mezarju Stadion na Koševu…

SARAJEVO: BiH, Sport, vijesti, ponedeljak, 03. VII. 2022… 16: 58… TUGA GRADA ISPOD TREBEVIĆA- Klanjana dženaza Vahidinu Musemiću, brat Husref zaplakao… (foto, video)

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo VAHIDIN Musemić preselio je na Ahiret u petak u 77. godini života.

Od VAHIDINA Musemića su se oprostili braća Hasan i Husref, jedan od najtrofejnijih trenera u BiH, koji sada sjedi na klupi Igmana iz Konjica, te mnogobrojni sportski radnici, kao i političari iz BiH I REGIONA. Mlađi brat Husref MUSEMIĆ je prije nego što je klanjana dženaza, te prilikom spuštanja tabuta u kabur zaplakao.

Tako su na posljednji ispraćaj, između ostalih, stigli Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH, treneri Blaž Slišković, Faruk Hadžibegić, Mirza Varešanović, Ivo Ištuk, Nermin Bašić, Amar Osim, Almir Memić, Feđa Dudić, košarkaški reprezentativac BiH Kenen Kamenjaš, sportski radnici Nijaz Merdanović, Samir Bekrić, Bulend Biščević, Elvir Bolić, Elvedin Begić, Predrag Pašić…

Vahidin Musemić je rođen 29. oktobra 1946. godine u Janji. Fudbalsku karijeru počeo je u Sarajevu 1962. godine. Prvi trener bio mu je Dobrivoje Zivkov. Vježbao je pod stručnim okom trenera Franje Lovrića, Abdulaha Gegića, Miroslava Brozovića, Srdoljuba Markuševića, selektora Rajka Mitića, Vujadina Boškova i Miljana Miljanića.

Čitaj još:   BRAVO za Humanost: Turski vojnici, starim osobama obavljaju kupovinu i cijepaju drva... (foto)

U dresu Sarajeva debitovao 1963. godine. Prvu prvenstvenu utakmicu odigrao je protiv Partizana na Koševu 1965. godine. Pobijedio je Partizan sa 3:1! Za Sarajevo je odigrao 300 utakmica i postigao 300 golova!

U dresu reprezentacije Jugoslavije debitovao je 6. aprila 1968. u Marseilleu protiv Francuske 1:1, bio je strijelac gola za Jugoslaviju. U dresu reprezentacije odigrao je 18 utakmica. S reprezentacijom Jugoslavije osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu 1968. godine. Zbog povrede svoju fudbalsku karijeru završio je rano.

BONUS VIDEO: Vahidin Musemić – Godišnjica utakmice Sarajevo – Manchester

Vahidin Musemić je bio član generacije Jugoslavije koja je 1968. godine stigla do finala Evropskog prvenstva, a računajuči zvanične i nezvanične mečeve u 293 nastupa za FK Sarajevo postigao je 169 golova.

Tokom agresije na BiH bio je tehnički direktor FK Sarajevo, da bi i u prvom godinama nakon okončanja agresije bio na rukovodećim pozicijama.

Čitaj još:   DA LI GA JE IMALO STID? Šta je DODIK zaboravio da kaže VUČIĆU?!

Bonus video: ODLAZAK NEUSTRAŠIVOG GOLGETERA FK SARAJEVO: KAKO JE VAHIDIN MUSEMIĆ GOVORIO ZA HAYAT?

izvor iBalkan.net/ Faktor.ba

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more