IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMOR MAŠOVIĆ U POTOČARIMA: Čovjek koji je rizikovao i svoj život u potrazi za istinom… (foto, video)

Kada u Bosni i Hercegovini, ali i šire spomenete Amora Mašoviča, izazvat ćete posebnu vrstu poštovanja kod sagovornika…

SREBRENIICA: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 10. VII. 2022… 19: 38… AMOR MAŠOVIĆ U POTOČARIMA: Čovjek koji je rizikovao i svoj život u potrazi za istinom… (foto, video)

I ne samo kod njega, nego ćete osjetiti i u svom glasu drugačiji ton. Nešto, što se opisati ne može. Čovjek koji je, iako po struci pravnik, posvetio svoj život pronalaženju posmrtnih ostataka ogromnog broja žrtava agresije na BiH.

Opisujući ovog čovjeka, teško je biti objektivan i ravnodušan, pa sasvim sigurno možemo reći da je Amor Mašović institucija za sebe. Rizikujući ponekad i svoj život, Mašović je po bosanskim vrletima i planinama tragao za posmrtnim ostacima žrtava protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Informacije radi, učestvovao je u pronalaženju i ekshumaciji 3.350 masovnih i pojedinačnih grobnica, a sa svojim timom otkrio je više od 20.000 posmrtnih ostataka žrtava, mahom Bošnjaka. Mašović je i danas, kao i ranijih godina u Potočarima.

Proučio je fatihu za 30 žrtava genocida u Srebrenici. Zajedno sa rodbinom i prijateljima, prisustvovao je iznošenju tabuta iz nekadašnje Fabrike akomulatora u musalu Memorijalnog centra u Potočarima (A. Saletović)

Čitaj još:   Poslanica Skupštine Crne Gore Aleksandra VUKOVIĆ: Došlo je vrijeme da kvazi vlada položi račune... (foto i video)

Bonus video: TABUTI 30 ŽRTAVA GENOCIDA PRENESENI NA RUKAMA DO MUSALE

izvor Hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more