IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ NASTAVIO DA SE SPRDA SA Jakovom MILATOVIĆEM: Ambasador će brzo, najbolje mjesto na EXPO, a na ”sjenku da vam  stanemo nećemo”… (foto, video)

Veoma je simptomatično da Vučić priča o dobrim odnosima sa Crnom Gorom iako već godinama nastoji da je na sve načine ponizi i učini nefunkcionalnom kako bi je integrisao u ”srpski svet”. U tu svrhu koristi propagandu, resurse BIA, takozvanu SPC, svoje političke ispostave u samoj Crnoj Gori, ali i notorne laži i demagogiju kakvu je ispoljio danas na konferenciji za medije sa JAKOVOM Milatovićem…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 11. VII. 2022… 00: 38… VUČIĆ NASTAVIO DA SE SPRDA SA Jakovom MILATOVIĆEM: Ambasador će brzo, najbolje mjesto na EXPO, a na ”sjenku da vam  stanemo nećemo”… (foto, video)

Srpski autokrata Aleksandar Vučić nema nikakvog pošovanja prema crnogorskom predsjedniku Jakovu Milatoviću, pa ga tokom dvodnevne posjete Srbiji zavlači i konstantno ponižava.

Nakon ponižavajućeg dočeka na aerodromuzatim skandalozne fotografije na Instagramu, Vučić je nastavio da ponižava Milatovića i na zajedničkoj konferenciji za medije, krajnje ciničnim izjavama.

BRUKA! SRPSKI AUTOKRATA PONIZIO MILATOVIĆA: Iako je Vučić ugostio Milatovića, na osnovu ove fotografije prije se može zaključiti da je Milatović primio Vučića

”Dobri odnosi Srbije i Crne Gore su važni zbog građana naših zemalja”, saopštio je srpski autokrata Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

“Razgovarali smo o mnogim pitanjima. Milatović je zatražio najpovoljniju poziciju na Expu za predstavljanje Crne Gore. Ja sam obećao da će Crna Gora svakako takvu poziciju imati i dobiti. Razgovorili smo o pitanju izgradnje autoputa. Za daljom izgradnjom željezničke pruge”.

Vučić je rekao u Crnoj Gori postoje mnogi koji se trude da podignu strah od Srbije.

“Rekao sam Milatoviću da ni na sjenku da vam  stanemo nećemo, ni da tražimo od nekoga nešto što ne želi”. Srpski autokrata je poručio da će ”u narednih deset dana donijeti odluku ko će biti novi ambasador u Crnoj Gori”.

Veoma je simptomatično da Vučić priča o dobrim odnosima sa Crnom Gorom iako već godinama nastoji da je na sve načine ponizi i učini nefunkcionalnom kako bi je integrisao u ”srpski svet”. U tu svrhu koristi propagandu, resurse BIA, takozvanu SPC, svoje političke ispostave u samoj Crnoj Gori, ali i notorne laži i demagogiju kakvu je ispoljio danas na konferenciji za medije sa Milatovićem.

Stoga su izjave o ”najpovoljnijoj poziciji na EXPO”, dobrim odnosima građana i na kraju kako ”ni na sjenku da vam  stanemo nećemo”, vrhunac cinizma i bezobrazluka lukavog srpskog autokrate koji želi da po svaku cijenu pridobije Milatovića za podršku propalom projektu ”srpski svet”. Pravo je čudo što nijesu govorili o njihovom omiljenom projektu Otvoreni Blakan, koji je izgleda potpuno ugašen.

Milatović opravdao nadimak ”Momo mali”

Milatović, poznat pod nadimkom Mali Momo, zbog svoje snishodljivosti prema zvaničnom Beogradu, danas je opravdao svoj nadimak! Veoma poltronski je istakao da mu je zadovoljstvo što je danas u Beogradu.

“Prisustvo Vučića na inauguraciji, učešnje Dačića na Samitu i moja posjeta Beogradu, predstavljaju važne korake ka političkoj revitalizaciji naše dvije zemlje”, kazao je snishodljivo Milatović. 

Čitaj još:   JEDAN POZIV IZ BEOGRADA MIJENJA SVE: Ukrajina od Srbije traži izručenje špijuna, optužen je za... (foto, video)

Dalje je nastavio sa ulizivanjem, naglasivši da je ”Srbija najvažniji partner Crnoj Gori”.

“Sa Srbijom nemamo diplomatski odnos na nivou ambasadora, platni promet predstavlja ozbiljnu poslovnu barijeru, naše mješovite ekonomske komisije se nijesu sastajale godine unazad, nikad nije održana zajednička sjednica Vlada i to su teme o kojima smo razgovarali i pokazali želju da sve ove stvari konačno riješimo”.

Milatović ocjenjuje da je odgovornost na njima da odnose unaprijeđuju zbog benefita građana i Crne Gore i Srbje.

“Neophodno je imenovanje ambasadora i dobio sam uvjerenje da će Srbija taj korak napraviti vrlo brzo, a Crna  Gora nakon sastavljanja nove Vlade”.

Milatović ističe da naše dvije zemlje dijele zajednički evropski cilj te da čvrsto vjeruje da integracija zemalja Zapadnog Balkana nema alternativu.

“Crna Gora je prijatelj Srbiji, Srbija je prijatelj Crnoj Gori”, zaključio je Milatović.

Milatović, kao ni ostali zaslužni poltroni zvaničnog Beograda prije njega, nije propuštio priliku da naglasi koliko je Srbija bitna za sami opstanak Crne Gore! U krajnjem izlivu snishodljivosti, ulizivački je saopštio da je, kroz prizmu ekonomije, Srbija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Crne Gore.

“Udio spoljnotrgovinske robne razmjene sa Srbijom je u 2022. godini iznosio 18% u našoj ukupnoj robnoj razmjeni sa svijetom. Srbija je najveće turističko tržište za Crnu Goru.

U strukturi noćenja stranih turista, u 2022., najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije, i to nešto iznad 3 miliona noćenja, ili 25,5% od ukupnog broja. S druge strane, Crna Gora je takođe među najvažnijim turističkim tržištima za Srbiju, i to šesto po redu najveće tržište, sa udjelom od 4% ukupno ostvarenih noćenja. Srbija je u prošloj godini bila najveći strani investitor u Crnoj Gori.

Iznos stranih direktnih investicija iz Srbije u 2022. godini je iznosio 137 miliona eura, što je udio od 12% od ukupne vrijednosti stranih direktnih investicija”, kazao je Milatović.

Vučić i Milatović: Primićeš ti uskoro… ambasadora

O izručenju Marovića i ambasadorima

Na pitanje novinara da li su razgovarali o izručenju Svetozara Marovića, Milatović je rekao da je iznio to pitanje tokom dvodnevnih razgovora, te da smatra da bi svako ko je krivično kažnjen u Crnoj Gori trebalo izrečenu kaznu da odsluži.

“To pitanje sam stavio na sto i dobio uvjerenje od Vučića da će Srbija se odgovorno odnijeti prema tome”, kazao je Milatović.

Govoreći o izručenju Svetozara Marovića, srpski psihotični autokrata Vučić je zakukao zapitavši – ”da li ste misli o tome boli li nas to što je Crna Gora priznala otcjepljenje Kosova”.  

“Kod mene se nameće drugo pitanje. Zašto se u našim odnosima traži razlog da bi se onaj drugi okrivio za nešto ili nepoštovanje nekoga. Jeste li razmislili, boli li nas to što je Crna Gora priznala protivpravno otcepljenje naše teritorije. Jeste li se pitali je li nas boljelo kad je protjeran naš ambasador a da nije bilo valjan razlog za takvo nešto. Mi donosimo odluku u narednih 10-12 dana o tome ko će biti novi ambasador u Crnoj Gori”, poručio je Vučić.

Čitaj još:   EUROLIGA IZREKLA KAZNE ZA TUČU REALA I PARTIZANA: Nakon HAOSA u Madridu suspenzije i kazne... (foto, video)

”Kako je moguće da od 28 odsto Srba imate osam zaposlenih u javnom sektoru, mislite da je to manje važno pitanje od Marović. Molim vas da se stavite ponekad u naše cipele. Kao što se ja trudim da se stavim u cipele predsjednika Crne Gore i građana”, zakukao je Vučić.

Govoreći o kupovini Prve banke od strane poštanske štedionice Srbije Vučić je kazao da je ”riječ o notornoj neistini”.

Milatović je naveo da je pitanje Kosova jedno od onih sa kojima nema isti stav kao Vučić.

“Mislim da bi zvanična Crna Gora i Beograd u narednom periodu trebalo da dodatno prilaze temama koje nas udaljavaju na jedan smisleniji način , stavljajući se u cipele jedne drugih. Crna Gora je priznala Kosovo, ali moramo biti ljudi i politički pismeni da razumijemo poziciju Srbije kada je njen pogled na ono što Srbija kaže da je njen dio teritorije. Meni je važno da se tenzije na sjeveru Kosova stave pod kontrolu. Podržavamo iskreno i prijateljski dijalog Beograda i Prištine. Želimo da se taj dijalog okonča ukoliko je to moguće na korist Beograda i Prištine”, kazao je Milatović.

Svoje izlaganje završio je vrhunskim poltronizmom poručivši da ”pozdravlja napore Beograda da dođe do deeskalacije na Kosovu”, kao i da ”smatra da je Vučić uradio dosta da do deeskalacije dođe”. U.P.A.

BONUS VIDEO: Tête- à- tête razgovor i susret delegacija Crne Gore i Srbije

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more