IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TUGA BOSNE I REGIONA: Poznat termin dženaze i mjesto ukopa glumca Mirsada Tuke… (foto, video)

Tuga u Sarajevu: Riječi sina glumca Mirsada Tuke kidaju srce, “odmori se, tata moj”…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 12. VII. 2022… 19: 38… VELIKA TUGA BOSNE I REGIONA: Poznat termin dženaze i mjesto ukopa glumca Mirsada Tuke… (foto, video)

Bosanskohercegovački pozorišni, flimski i televizijski glumac Mirsad Tuka, izgubio je bitku sa opakom bolešću…

Iza Mirsada Tuke ostala je supruga Nermina te sinovi Dino i Mak. Glumac je preminuo u 59. godini nakon duge i teške bolesti. Njegova smrt iznenadila je i rastužila brojne obožavatelje širom bivše Jugoslavije.

Porodica je objavila smrtovnicu u kojoj piše ca će dženaza i mjesto ukopa glumca Mirsada Tuke biti u četvrtak, 13. jula, na sarajevskom gradskom groblju Bare u 14.30 časova.

Njegov sin Dino Tuka objavio je očevu smrtovnicu na Facebooku te se kratko porukom oprostio od njega.

“Odmori se tata moj”, napisao je Dino na Facebooku.

Bosanskohercegovački glumac Mirsad Tuka, karijeru započeo kao polaznik Dramskog studija tuzlanskog Narodnog pozorišta. Završio je Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu. Debitirao je u filmu “Praznik u Sarajevu”, za koju je na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu 1991, nagrađen kao najbolji glumac– debitant.

Čitaj još:   CETINJE Komite i patriote Crne Gore: Dočekali smo pad apostolske, velikosrpske i klerikalne Vlade... (foto, video)

Mirsad Tuka je završio Fakultet dramskih umjetnosti u Beogradu, a karijeru je započeo kao polaznik Dramskog studija tuzlanskog Narodnog pozorišta.

Od 1996. bio je član ansambla sarajevskog Kamernog teatra 55. Glumio je u brojnim kazališnim predstavama, od kojih su najpoznatije Žaba, Sjećaš li se Dolly Bell?, Tri sestre, Krokodil Lacoste, Poljska kraljica…

Nagrađivan je i za brojne druge uloge u predstavama kao što je uloga Hasanage u predstavi Hasanaginica Nijaza Alispahića, predstava TO Alije Isakovića…

BONUS VIDEO: Zabranjena ljubav 491

izvor iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   EDI Rama: Nije Open Balkan moja kompanija, fokusiramo se na Berlinski proces; DRITAN Abazović: Od regionalnih inicijativa možemo samo imati koristi... (foto, video)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more