IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIKEND ISPRED NAS i “Tople” preporuke- u hladovini je najbolje: Temperatura će danas i sutra biti i do… (foto)

Crveni meteoalarm zbog visokih temperatura zraka u naredna tri dana… Najviše dnevne temperature zraka će se kretati većinom između 34 i 40 stepeni Celzijusa

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 15. VII. 2022… 10: 38… VIKEND ISPRED NAS i “Tople” preporuke- u hladovini je najbolje: Temperatura će danas i sutra biti i do… (foto)

Federalni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje zbog visokih temperatura zraka na području cijele Bosne i Hercegovine…

Meteoalarm je na snazi od sutra do 19. jula za periode od 12 do 18 sati.

Najviše dnevne temperature zraka će se kretati većinom između 34 i 40 stepeni Celzijusa.

Građanima se preporučuju mjere koje za takve meteorološke uvjete propisuje Svjetska meteorološka organizacija (WMO).

“Poduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe i pomozite ugroženim osobama. Djelujte u skladu sa savjetima ovlaštenih organa“, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Sokolac 16; Bjelašnica 17; Bugojno, Livno i Široki Brijeg 18; Srebrenica 19; Bihać, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 20; Banja Luka i Doboj 21; Bijeljina, Tuzla i Zenica 22; Neum 23; Trebinje 24; Mostar 25°C.

Čitaj još:   BIH: RAVNOGORSKI POKRET IZAZIVAO MRŽNJU I RAZDOR, PODIŽEMO OPTUŽNICU

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

subota 15.07.2023. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji od nastavka dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Neophodno je prikladno se odjenuti, izbjegavati duže zadržavanje na suncu, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi. Nedostatak svježine u noćnim satima, izraženije na jugu zemlje, također bi mogao dodatno kvariti opštu sliku.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 33°C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more