IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“PES i BSCG” hoće Ministarstvo vanjskih poslova: Ako ne bude dogovora, MILOJKO Spajić mora da pravi plan “B”… (foto, video)

Dogovor o formiranju nove vlade nije postignut na sastanku koji je sinoć održan u Podgorici. Prema nezvaničnim saznanjima problem je izbio između Bošnjačke stranke i Pokreta Evropa sad, a tiče se preuzimanja Ministarstva vanjskih poslova…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 18. VII. 2022… 15: 25… “PES i BSCG” hoće Ministarstvo vanjskih poslova: Ako ne bude dogovora, MILOJKO Spajić mora da pravi plan “B”… (foto, video)

Pregovori o formiranju vlade ne idu željenim tempom. Nakon što su na prošlom sastanku Demorkate bile ultimativne u svom stavu tražeći potpunu kontrolu sektora bezbjednosti, na sinoćnjem sastanku problem se pojavio između Pokreta Evropa sad i Bošnjačke stranke, koje obje žele Ministarstvo vanjskih poslova.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Standard, predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić ponudio je predsjedniku Bošnjačke stranke Ervinu Ibrahimoviću mjesto potpredsjednika za vanjsku politiku, ali da resor pripadne PES- u, no takvo rješenje za Ibrahimovića nije bilo prihvatljivo.

Više izvora Standarda je potvrdilo da su pregovori naporni i da su odnosi zategnuti te da je Spajić dao Ibrahimoviću rok do večeras da odluči o njegovoj ponudi.

Čitaj još:   HOROR Trostruko ubistvo, likvidirana porodica...

Prema riječima više izvora Standarda ono što je vrlo vjerovatno je da u raspodjeli resora Demokrate dobiju Ministarstvo unutrašnjih poslova, dok bi Pokret Evropa sad preuzeo Ministarstva finansija, ekonomskog razvoja i pravde.

Ko bi mogao biti koordinator službi bezbjednosti i dalje je nepoznanica.

No, ono na čemu je nakon održanih parlamentarnih izbora PES i njihov lider Milojko Spajić insisitrao, a to je ekonomski program Evropa sad 2.0, prema nezvaničnim saznanjima Standarda nije bio predmet nijednog sastanka povodom formiranja vlade.

Sa neslaganjima sa prethodnog sastanka na kom su Demokrate tražile ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane, kao i mjesto potpredsjednika Vlade i koordinatora za sektor bezbjednosti, čime bi za sebe obezbjedile totalnu političku kontrolu službi bezbjednosti, i ovim novim neslaganjima od sinoć, za večeras najavljani sastanak će ili ponuditi rješenja ili će Spajić morati da pravi “plan B”.

BONUS VIDEO: Spajić i Milatović predstavili pokret “Evropa sad”

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more