IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAOS U TUZLI: Vjetar nosio sve pred sobom, visoke temperature prekinute usljed jakog nevremena… (foto, video)

Nevrijeme koje je prije tri sata pogodilo Hrvatsku i uzrokovalo smrt dvije osobe u Zagrebu, stiglo je i u Bosnu i Hercegovinu. Olujni vjetrovi koji nose predmete i čupaju stabla zabilježeni su u Tuzli i Doboju…

TUZLA: Regija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 19. VII. 2022… 19: 45… HAOS U TUZLI: Vjetar nosio sve pred sobom, visoke temperature prekinute usljed jakog nevremena… (foto, video)

Naime, u predvečernjim satima, zahlađenje je stiglo i u tuzlansku regiju uz praćenje jačih udara vjetra i intenzivne kiše.

Kretanje vozila je otežano u tuzlanskoj regiji, a krov sa trgovačkog centra Titanik je srušen na cestu. Također, i krov sa Suda u Lukavcu je urušen usljed jakih udara vjetra.

Na području Tuzle zbog loših odvoda nekoliko saobraćajnica je završilo pod vodom i slika je to koja se viđa nerijetko uz kišne padavine, a usljed nešto jačih udara vjetra krošnje drveća su završile na lokalnim putevima.

Aerodrom Banjaluka zatvoren za saobraćaj

Aerodrom Banjaluka zatvoren je za saobraćaj, jer je u poslijepodnevnim časovima oluja oštetila krov pristanišne zgrade preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”, saopšteno je iz ovog preduzeća. Nadležne službe Aerodroma Banjaluka preduzele su moguće privremene mjere za saniranje objekta Aerodroma, te formirali komisiju za utvrđivanje nastale štete.

Kako javlja reporter N1, u Tuzli trenutno nije moguće izaći na ulicu zbog jakog vjetra koji nosi sve pred sobom. Građani koji su se zatekli na ulici, trčali su do prvog zaklonjenog mjesta. Uslijedio je jak pljusak koji još traje i već izaziva probleme u saobraćaju. Također, lete predmeti koji prilikom udara uzrokuju štetu na vozilima i objektima. Uskoro ćemo izvijestiti opširnije.

Čitaj još:   NEBOJŠA Redžić: Mantija mržnje... (foto)

Za regionalni portal iBalkan.net o dešavanju u regionu VELIKOG NEVREMENA U REGTIONU prati naš reporter Điđa BOJADŽIĆ…

BONUS VIDEO: Jako nevrijeme pogodilo Doboj

izvor iBalkan.nrt