IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKŠIĆ: Evo kada će odbornici raspravljati o SMJENI Marka Kovačevića… (foto, video)

Odbornici u Nikšiću 5. avgusta odlučivaće o zahtjevu Demokratske partije socijalista (DPS) za razrješenje predsjednika Opštine Marka Kovačevića.

NIKŠIĆ: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 26. VII. 2022… 12: 22… NIKŠIĆ: Evo kada će odbornici raspravljati o SMJENI Marka Kovačevića… (foto, video)

Foto: arhiva, gov.me/S.Matić

Sjednicu je zakazao predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, a opozicioni DPS po treći put traži da se Kovačević smijeni zbog “nepoštovanja Ustava Crne Gore, javnog izlaganja poruzi Crne Gore i njenih simbola”.

“Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević u kontinuitetu pokazuje negatorski i unižavajući odnos i prema državi Crnoj Gori i prema njenim simbolima”, navedeno je, između ostalog, u zahtjevu za razrješenje.

Povod za novu inicijativu za Kovačeviću smjenu je nedavni događaj kada je predsjednik Opštine prisustvovao obilježavanju 13 godina rada Dnevnog centra. Tokom intoniranja himne problematizovan je položaj srednjeg prsta njegove ruke.

MARKO Kovačević je demantovao da je imao bilo kakvu skrivenu namjeru da pokaže nepoštovanje prema državnoj himni i da je sumnjiv samo zbog toga što je Srbin i što se zna kakav ima stav o stihovima Sekule Drljevića.

Čitaj još:   MORATE SE PAZITI: Čuvajte ih se, ovo su tri najveća srcelomca zodijaka...

Državni tužilac je protiv Kovačevića podnio prijavu, a predsjednik Opštine biće saslušan dan prije održavanja zakazane sjednice.

“Da je naša aktuelna inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje pokazuje i reakcija Osnovnog državnog tužilaštva koje je protiv Kovačevića podnijelo krivičnu prijavu, što je jasan pokazatelj da isti nije dostojan funkcije predsjednika Opštine Nikšić”, navodi se u zahtjevu koji je potpisalo 17 opozicionih odbornika, 15 iz DPS- a, odbornik Socijaldemokrata Nikola Zirojević i nezavisna odbornica Tatjana Knežević Perišić.

Pored inicijative o Kovačevićevoj smjeni, odbornici će razmatrati i izvještaj o izvršenju budžeta za period januar-jun ove godine, kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na nove cijene usluga Komunalnog preduzeća za fizička lica koje bi, prema predlogu odluke koju je donio Odbor direktora tog preduzeća, sa postojećih 0,066 centri po metru kvadratnom stambenog prostora bile uvećane na 0,085 centi po kvadratu. Nove cijene su bez uračunatog PDV- a…

BONUS VIDEO: Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, izjava

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more